promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A TV2 néhány mondattal megsemmisítette az RTL-t, nem csodálnánk ha Majka visszamenne a csatornaóriáshoz
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A csatorna laza eleganciával alázta le konkurensét, már bánhatja Majka a távozást?

Minden igazán nagy cégnek van legalább egy igazán nagy konkurense. Gondoljunk csak a Mc Donald's és a Burger King párosára, de ott van a Coca Cola és a Pepsi soha véget nem érő párharca. Az Aldi és a Lidl is fej fej mellett versenyeznek és bizony ha tovább nézelődünk kishazánk tekintetében, akkor a TV2 és az RTL is megemlíthető ebben a kategóriában. A média és a televízió kemény világ, a nézettségért folyó harc pedig kis túlzással vérre megy. Jó ideig az RTL vezette a népszerűségi listát, azonban idén változás állt be és a TV2 lett a nézettebb csatorna.

Ennek persze amellett, hogy az emberek ízlése változhat, egy egészen egyszerűbb oka van: az egész országot hónapokig lázban tartó történések mind ezen a csatornán kaptak teret, itt követhették végig a nézők hétről hétre az imádott, vagy éppen gyűlölt celebek sorsának alakulását.

Mivel újságíróként végig képben kell lennünk az összes csatornán vetített műsorral, azok szereplőivel és történéseivel, így személyes tapasztalataink és megéléseink is vannak erről, de mivel rengeteg nézői hozzászólást is elolvasunk, így mások véleményéről is tudunk nyilatkozni.

Az RTL igazán nagyot idén a Nyerő Párossal robbantott, az a képernyő elé szegezte az embereket és bár elsőre nem tűnt a legizgalmasabbnak a felhozatal, végül olyan oldalaikat mutatták meg a szereplők, hogy parázs véleménykülönbség alakult ki a nézők között és a sikeres adás egyik legfontosabb alappillére az bizony a megosztottság.

Ezzel szemben a TV2 szerencsésebb helyzetben volt: mint minden a mai Magyarországon (kis túlzással) az ő sorsukat is befolyásolta a nyáron bejelentett gigászi sztárpár szétválása. Ha belegondolunk, akkor a történet négy szereplőjéből négy a TV2 képernyőjén szerepelt, ezzel pedig abszolút magukhoz tudták ragadni a figyelmet.

Tóth Gabi a Sztárban sztár zsűrijének oszlopos tagja és ne felejtsük el, hogy itt vállalta fel először, hivatalosan szerelmét, Papp Máté Bencét, akit szintén láthattak a nézők a képernyőn. Aztán a másik szálon ott volt a Séfek séfe Krausz Gáborral, majd elindult a Dancing with the Stars szintén Krausz Gáborral, aki kapott maga mellé egy Mikes Annát, ami pedig el is döntötte, hogy kit fognak a magyarok szombat esténként árgus tekintettel figyelni. Lássuk be, egy ekkora love story-val nehéz felvenni a versenyt és ez már önmagában elég egy nézettségi verseny eldöntéséhez.

Most azonban nagy érvágást kapott a TV2, karácsony előtt két ismert celeb is átigazolt a konkurenciához: Pápai Joci és Majka RTL-es arc lett. A csatorna eddig hallgatott, most azonban közleményt adtak ki a távozásukkal kapcsolatban a válaszuk pedig finoman szólva is pikírt:

Jelen piaci helyzetben teljesen természetes, hogy az arcaink értékesek az utánunk következőknek, és a műsoraink, a stratégiánk adják az inspirációt. Az eredményeink elismerése, hogy ötletet adhatunk akár a visszatérő X-Faktornak, mert valakit láttak az elmúlt években több tucat alkalommal a tehetségkutatónk zsűrijében. Előfordulhat, hogy egy másik csatornán is feltűnik majd egy kerék, mert nálunk évek óta sikerrel fut a Szerencsekerék, és sorolhatnám. Bízom benne, hogy amíg ez így van, addig mi leszünk az elsők, az elmúlt sok év tapasztalata legalábbis ezt mutatja. Mi magunkra koncentrálunk, tovább dolgozunk az újításokon, a friss arcok, azaz talentek és tévés szakemberek építésén. A Zsákbamacska 2024-ben új műsorvezetőkkel tér vissza, akiket január elején a nézők is megismerhetnek. Bemutatássukkal fiatalabb és új közönséget is szeretnénk a TV2 képernyője elé ültetni.

A TV2 minden szavából süt, hogy maximum gyenge utánfutónak tartja az RTL-t, akik maximum majmolni tudják őket, esetleg egy-egy lepattanót meglovagolni, gyorsan a fejükbe szállt a siker. Szemmel láthatóan azonban nem aggódnak a távozások miatt és már arra is van tervük, hogy milyen új műsorvezetőket szerettetnek majd meg a nézőkkel, igazi vérfrissítésre lehet majd számítani jövőre. A levelet a TV2 az Index-nek küldte válaszul.

A TV2 egyéb terveiről itt hallgathattok meg egy rövid videót:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás