promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez kellett az ünnepekre? Ennek a BMW-snek semmi sem szent, a karácsonyi égők is kialszanak a vérlázító manőverétől
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A videó megnézésétől minden hangulat elszáll, hogy lehet valaki ennyire szemérmetlen?

Elég sok sztereotípia él velünk a mindennapokban és ez alól nem jelentenek kivételt az utakon tanúsított különböző sofőrök és autósok fajtái sem. Sokaknak ellenérzése van a tanulóvezetőkkel, mások az idős sofőröket nem szeretik, megint másokat a biciklisek, vagy éppen a motorosok, vagy a póráz nélkül sétáltatott kutyák kergetnek az őrületbe.

Az sem a legkedveltebb tevékenység, ha egy gyalogos a piros lámpa jelzése után rohan át az úton, vagy ha az Astoria környékén a négysávos autóúton a buszhoz igyekezve rohannak át zebra mentes helyeken, ezzel az autóst és magukat is életveszélyes szituációba sodorva.

Ezek olyan dolgok, amik igazából szubjektíven megítélhetők: nem mindegy, hogy valaki gyalogos, autós, motoros, vagy pedig bringás. Van azonban valami sokkal egyetemesebb a közlekedésben, ami már annyira beleszívta magát a magyarok poénjaiba, hogy valószínűleg kikerülhetetlen. Ez pedig a BMW-sek vezetéshez való viszonya, a KRESZ ismerete, vagy az index használatának képessége.

Én személy szerint azt gondolom, hogy egy autómárka nem határoz meg egy embert, de tény és való, hogy az interneten szörfölve egészen elképesztő mennyiségű szabálytalankodó videó kerül velem szemben és igen, minden rosszindulat nélkül tényként megállapítható, hogy sok ilyennek a főszereplője bizony ezt a három betűs márkát vezeti és egészen elképesztő pofátlanságokra képesek.

A lenti videó azonban nem csak bosszantó, hanem egy cserbenhagyást örökít meg, ahol egy eleve szabálytalan előzésből alakul ki a gond: járdán szeretett volna előzni az autós, teljesen elmérte a távolságot, sebességet, úgy nagyjából mindent, ami kell a vezetéshez. Ami az egészre felteszi a koronát, az az, hogy a sofőr amikor már szemmel láthatóan (és érezhetően) ütközés, ergó károkozás történt, nemes egyszerűséggel elhajt a helyszínről, eszében sincs baleseti lapot kitölteni, a kisbusz pedig, aki az elszenvedője a történteknek értetlenül áll.

Az eseményt egy fedélzeti kamera rögzítette és egy autós közösség (a BpiAutósok) oldalán került megosztásra, most pedig mindenki megnézheti azt az egészen elképesztően gerinctelen manőversorozatot, ahol szerencsére "csak" egy első ajtó bánta a szabálytalankodást és az arcátlan továbbhajtást:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás