promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szédületes fogás az M6-os autópályán, ilyet még a nagy öreg zsaruk sem láttak a magyar utakon
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ritkán látható jelenetek az úton.

Az autópályán szolgálatot teljesítő rendőrök élete nem könnyű: gyorsan hajtó, nagy autóforgalomban kell kiszúrni az esetleges szabálytalankodókat, a magyar utakon pedig úgy tűnik, bármikor bele lehet futni valamilyen kellemetlen meglepetésbe.

Az M6-os autópálya Budapestet köti össze Dél-Baranyával, egészen Horvátországig elér, ezen a szakaszon találkoztak a rendőrök a szabálytalankodó trélerrel.

A megállított autó egy teherautó volt, és a bajok korán kezdődtek: első körben kiderült, hogy az üzembentartó nem kötötte meg a kötelező felelősségbiztosítást. A rakomány alaposabban szemügyre véve (amely rakomány egyébként egy SUV méretű személyautó volt) kiderült, hogy az természetesen nem volt az előírásoknak megfelelően rögzítve. 

Még alaposabban megszemlélve a SUV-ot a rendőrök az utastérben is felfedeztek valakit, ami szintén életveszélyes és szabályellenes - amilyen szabályt át lehetett hágni, azt is sikerült, talán a mentség annyi, hogy legalább a SUV-ban alvó férfi nem embercsempészet eredményeként került oda.

A rendőri intézkedést követően három eljárás is indult: a teherautó üzemeltetője ellen, a kötelező biztosítás hiánya miatt; eljárás alá vették a sofőrt a rakomány nem megfelelő biztosítása miatt, és eljárás indult a SUV utasterében békésen szunyókáló férfi ellen is, szabálysértés miatt.

Az ilyen hírek olvastával mindig kötelességünknek érezzük, hogy olvasóink figyelmét felhívjuk a közlekedési szabályok betartásának fontosságára: a KRESZ szabályai nem véletlenül vannak kitalálva, legfontosabb alapelve a baleset elkerülése: egyetlen rossz pillanat is elég lehet halálos baleset okozásához, több életet is tönkretehetünk figyelmetlenségből: a közút nem vagánykodásra és versenyzésre való, hanem arra, hogy biztonságos módon eljussunk A-ból B-be, úgy, hogy közben sem magunkat, sem másokat nem veszélyeztetünk.

forrás: origo

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás