promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így tarolta le a kamion a völgyhídon vesztegelő autót, felvételen az eképesztő baleset
Borítókép:  facebook.com/MKIF Zrt. - Az ország útja (screenshot)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egészen elképesztő jelenet játszódott le egy autópályán, gyomorgörcsöt kapunk a videó nézése közben.

Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, még jogosítványtól függetlenül is, hogy mi a menete az autópályán való szükségszerű megállásnak. Először is, csak akkor tegyük, ha valóban szükségszerű. A legfontosabb, hogy a félreállást mindig biztonságosan tegyük: mindenképpen a leállósávban, de ha ez nem lehetséges, akkor a szalagkorláthoz a lehető legközelebb húzódva. Az autó egyik kötelező felszereltsége az elakadásjelző háromszög, amit ilyen esetben mindenképpen jól látható helyre ki kell tenni.

Szintén kötelező eleme az autónak a megfelelő mennyiségű láthatósági mellény. Ezt MINDEN utasnak fel kell vennie, csak ebben lehet az úton tartózkodni. Az autót a lehető leghamarabb el kell hagyni és az utasoknak biztonságos helyre kell húzódniuk, a gépjárműbe semmi esetre sem ülhetnek vissza. A szalagkorlát belső oldalán tartózkodva, a fenti intézkedéseket betartva lehet tárcsázni a segélyhívót és a helyzetünk pontos megadásával segíteni a mentőszolgálatot.

A lenti videó tökéletes példa arra, hogy miért kell ezeket mindenképpen betartanunk. A felvétel egészen hátborzongató, teljes mértékben a szerencsén múlt az, hogy senkinek nem lett komolyabb baja.

A fenti óvintézkedésekből sajnos semmit nem tettek meg, az ütközés pillanatában is tartózkodott az autóban utas és az valóban hihetetlen, hogy gyakorlatilag sérülés nélkül megúszta a halálos szituációt.

Nem volt kihelyezve az elakadásjelző háromszög, nem volt láthatósági mellény az autón kívül tartózkodó utason sem (aki egyébként szintén többször visszaült az autóba) és a legnagyobb hiba, hogy volt, aki végig a járműben tartózkodott.

Az ilyen közlekedési szabályok nem véletlenül vannak hangsúlyosan kiemelve, saját magunk testi biztonságát és épségét kockáztatjuk azzal, ha ezekre fittyet hányunk. Hasonló szituációban, így biztosan ne tegyetek:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás