promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Karácsonyi rendőrautóval ünnepel a BRKF, a bűnözők messzebbről kiszúrják mint az égre vetített denevérjelet
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy különleges fényfüzérekkel díszített rendőrautóval üzent az országnak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) is elkezdődött az ünnepi időszak, ezért az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan idén is kiállításra került a fényárban úszó Mercedes rendőrautó. A kocsi érkezése pont Mikulás napjára esett, és a Teve utcai Rendőrpalota előtt egészen december 27-ig bárki megnézheti. A rendőrség az utóbbi években nagyon ügyesen kommunikál a közösségi médiában, sok állampolgár a szívébe zárta a rend őreit, ez a kommenteken is lemérhető.

December 6-án például ezt a fényképet posztolták a BRFK rendőrei, ahol egy Mikulás-ruhás bicajos csokimikulással kedveskedik a járőröknek. A képnek azt a címet adták, hogy adok-kapok, amire néhány honfitársunk valószínűleg inkább figyelmeztetésekre, büntetésekre asszociálna a rendőrség hallatán, de ebben az esetben ilyesmiről szó sincs. Pedig a mellény hiányáért már lehetne büntetést kiszabni, utalt rá az egyik kommentelő, aki egyébként tévedett, mert lakott területen ez nem kötelező.

Ami azonban a karácsonyi autót illeti, ez az autó nem kerül forgalomba, szép is lenne, jókora bírságot is kellene érte fizetni, ha így lenne, mivel ez már - ahogy arra egy kommentelő is felhívta a figyelmet - már beleütközne a KRESZ szabályaiba. De ha nem ütközne bele, még akkor is furcsa is lenne egy fényárban úszó rendőrautóval üldözni a bűnt.

A rendőrség azt üzeni, hogy az ország bármely pontjáról szívesen várják az érdeklődőket, akik lőnének egy selfie-t, vagy csak simán a csodájára járnának a nem éppen hétköznapi járgánynak.

Aki nem tudja megnézni az fényfüzérrel borított, kivilágított rendőrautót, az róla készült fényképekkel vigasztalódhat:

Az utóbbi években egyébként ez már megszokottá vált, még a koronavírus alatt is kiállításra került az autó, az erről készült felvételeken a maszkot hordó Mikulás kicsit furcsa hatást is keltett, de a gyerekek azért örültek (a Mikulásnak is, meg az ajándékoknak is). A második videón már sokkal barátságosabb a "rendőr Mikulás", ahogy a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet lakóit látogatja, ami egyébként idén sem maradt el. Ebben a videóban azt is láthatjuk, hogyan gurul az intézethez az autó, ami hivatalosan nem gurul:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás