promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Innen vársz csomagot? Akár el is felejtheted a karácsonyi ajándékodat
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Aggasztó hírek érkeztek a legnépszerűbb csomagküldő szolgálattól, óriási csúszásokról érkeztek beszámolók.

A csomagszállítás érthető módon egy olyan biznisz, ami a sátoros ünnepek alkalmával éli virágkorát, ennek a beteljesedése pedig a karácsony. Rengetegen rendelnek online webshopokból, de ilyenkor az egymás-közötti adás vétel sem ritka, a Marketplacen és egyéb apróhirdetési platformon is rengeteg üzlet köttetik: ezeket pedig jó eséllyel csomagküldéssel juttatja el a vevőhöz az eladó. Továbbá sokan nem tudnak találkozni és az ajándékozást is ezzel a módszerrel tudják le.

Jó ideig a posta egyeduralkodónak számított ezen a területen és legendák szóltak arról, hogy ilyenkor az amúgy is problémás ügyintézés gyakorlatilag kezelhetetlenné vált, rengeteg bosszankodást okozva ezzel.

Ezután Magyarországon is megjelentek a különböző csomagküldő szolgáltatások, a GLS és a DPD, ami új korszakot nyitott. Azonban ezzel is elég sok fennakadás volt: a futárok gyakran késve érkeztek, de velem például olyan is előfordult, hogy nemes egyszerűséggel elfelejtettek aznap jönni a feladni való csomagért.

Majd megjelent egy olyan szinten összehangolt és szinte automatizált rendszer, amiről eddig szinte semmi rosszat nem olvastam: ez pedig a Foxpost és nem olyan régen jelent meg kis hazánkban a Packeta csomagküldő szolgáltatás is. Ezeknél kihelyezett automatában teheted bele a csomagodat gyakorlatilag 0-24 és általában 1-2 napon belül meg is történik a kiszállítás.

Most azonban karácsony környékén annyira túlterhelt a rendszerük, hogy sok elkeseredett kommentet lehetett olvasni a Facebookon. Oldalunkon a karácsonyi kiszállításról ez az információ olvasható:

Legkésőbb december 19. kedden add fel csomagautomatára szóló csomagodat!
Ha házhoz szállítást kérsz, akkor a december 17-ig csomagautomatában feladott csomagokat kézbesítjük karácsonyig.

Most az emberek egymásnak adtak tippeket és írták le a segítségkérésüket, mert annyira telítettek az automaták, hogy egyszerűen nincs hely bennük. Emiatt a cég azt kéri, hogy a csomagot a megérkezés után a lehető leghamarabb vedd át, ezzel is növelve az automaták kapacitását. A fennakadás nem mindenhol tapasztalható és Budapestet nem igazán érinti, mivel itt rengeteg automata áll rendelkezésre, vidéki városok esetében ez azonban nincs így.

Figyeljünk oda egymásra és igyekezzünk valóban gyorsan átvenni a csomagokat, hogy mindenkihez rendben elérjenek az ajándékok és a nyugodt, békés ünnepet ne zavarja meg ilyen kellemetlenség.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás