promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Karácsonyi örömmámorban úszik Magyarország: idén is elindítják az imádott szolgáltatást, mindenki a jegyekért tülekedik
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Évek óta töretlen a siker, végre idén is bejelentették a kezdés időpontját.

A karácsonyi időszak az év egyik legkellemesebb szakasza. Bár az időjárás hidegebbre fordul, a városok fénybe öltöznek, Mariah Carey átveszi az uralmat a rádiókban és a bevásárlóközpontokban (ennek nem mindenki örül), és az európai nagyvárosok közül számost karácsonyi vásárt is rendez (amin adott esetben elég borsos árakon ehetünk):

Európa egyik legszebb karácsonyi vására közvetlenül a szomszédunkban található, méghozzá Zágrábban. A horvát nemzetgazdaságnak egyik alapvető hajtóeleme a turizmus, ám az többnyire az Adriai-tenger párját ritkítóan gyönyörű tengerpartjára koncentrálódik, a főváros meglehetősen kevés figyelmet kap, decemberben azonban eljön Zágráb ideje.

A horvát főváros 3 egymást követő évben is meg lett választva Európa legjobb adventi vásárnak, meglehetősen erős mezőnyben, rendszeresen maga mögé utasítja Bécset, Prágát és Londont is. A vásár leginkább a város főterén, a nekünk magyaroknak is ismerősen csengő nevű Jelasics téren található. Korcsolyapályával, kivilágított Művészeti Palotával, és mindenféle portékával várják az árusok a karácsonyozni vágyó helyieket és turistákat, ahol igazi téli mesebirodalomba csöppenhetünk.

Szállodák már meglepően mérsékelt ártól elérhetőek, és a főtéren a város össze villamosa áthalad, így bármilyen villamosvonal közelében foglalt szállástól mindössze pár perce alatt megközelíthető a vásár - és ha szerencsések vagyunk, a villamosvezetőnk maga a Mikulás lesz. A fényfüzérekkel díszített szökőkutak és életnagyságú mézeskalácsházak csak ízelítő abból, ami ránk vár déli szomszédainknál.

A MÁV idén a kíváncsi utazóknak különjárattal is kedveskedik: A Zágráb Advent Expressz december 9-étől indul a, Budapesten a Keleti Pályaudvartól, az oda-vissza, átszállás nélküli jegy felnőtteknek 49 euróba kerül, ami egy egész  napos horvátországi kiruccanásért egyáltalán nem nagy összeg, gyerekeknek pedig még barátibb áron vásárolhatunk jegyet.

Ha valaki esetleg a Vörösmarty téren rendezett karácsonyi vásáron is túlszárnyaló különlegességet szeretne látni és érdekli, hogy pontosan mit is kaphat a vonatjegy áráért, akkor ide kattintva láthatsz egy csodás videót a zágrábi karácsonyi vásárról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás