promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tapadó hórétegre ébredhetünk ebben az országrészben, hózáporra vasárnap is számítani kell
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vasárnap marad a szeles, havas időjárás, néhol tapadó hórétegre ébredhetünk.

A szombati cudar, szeles időjárás vasárnap is folytatódik. A hét utolsó napján is viharos széllökésekre és hózáporra kell számítani, de több helyen is tapadó hóréteg fogadhat minket, ha reggel kitekintünk az ablakon.

A szombatra kiadott veszélyjelzés bizonyos szempontból még vasárnap is érvényben marad, ugyanis estétől a nyugati területek fölé is hózáporok sodródnak be, a Dunántúl nyugati felén vasárnap a déli órákig általában lepel - 3 cm, lokálisan 3-5 cm-t meghaladó tapadó hó hullhat, a magasabb hegyekben akár vastagabb hóréteg is kialakulhat, amelyet az erős, viharos szél hordhat is. Vasárnap napközben az Alföldön egy összeáramlás mentén lokálisan szintén összejöhet lepel - 2 cm vizes, tapadó hóréteg.

Viharos széllökések is lesznek még a Dunántúlon, ugyanúgy 65-70 km/h-s erősséggel.


(Fotó: OMSZ)

Az országos időjárás-előrejelzés szerint a keleti országrészben késő estére megszűnik a csapadék, mindenütt csökken a felhőzet, ott és többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Ezzel szemben az ország nyugati felére vastagabb felhőtömbök érkeznek, és a Dunántúlon, annak is elsősorban a nyugati részén hózáporokra számíthatunk. Síkvidéken általában néhány centiméteres tapadó hóréteg alakulhat ki, a hegyekben azonban akár vastagabb hótakaró is létrejöhet. A légmozgás átmenetileg csillapodik, majd hajnalban Sopronnál már újból megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára +1 és -6 fok között alakul, a szélvédett, hóval borított keleti tájakon viszont ennél hidegebb is lehet.

Vasárnap felhőátvonulásokra számíthatunk általában többórás napsütéssel. Délelőtt még a Dunántúlon, délutántól pedig főként az Alföldön van esély helyenként hózápor kialakulására, nyomában vékony hóréteg is kialakulhat. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérik erős, helyenként viharos lökések, amely a havas dunántúli hegyekben hordhatja a havat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +5 fok között alakul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás