promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vásárlóra támadt a Tesco egyik alkalmazottja, rögzítették a jelenetet ami most előkerült: hogy magyarázza ki ezt az áruház?
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokakat felháborítottak a történtek.

Nemrégiben botrányos jelentnek lehettek szemtanúi a Tesco vásárlói. Az esete főszereplője egy alkalmazott volt, aki az önkiszolgáló pénztárnál segédkezett a vásárlás lebonyolításában.

A konfliktus forrása az volt, hogy az áruházlánc alkalmazottja el akarta venni az egyik vásárló mobiltelefonját, mert az felvételt készített róla. Az elkészült felvétel több mint kettő perces, és valóságos vírusként terjed az interneten, már több százezer megtekintést ért el, és a kommentelők túlnyomó része azon a véleményen van, hogy a Tesco dolgozójának viselkedése megengedhetetlen, és fellépést sürgetnek az eladó ellen.

A vásárló éppen fáradt ki az önkiszolgáló kasszától való fizetés után, amikor megállították, hogy leellenőrizzék, hogy a blokkon szereplő tételek egyeznek-e a kosár tartalmával. Ez eladónak először nem tűnt fel, hogy videófelvételt készítenek róla, de amikor rájött, nyomatékosan közölte a vásárlóval, hogy hagyja abba.

A vásárló azonban ezt nem tette meg, így a helyzet eszkalálódott: az eladó hívta az álruhás, civil szerelésben lévő biztonsági őrt, megkérte, hogy az értesítse a rendőrséget majd a bevásárlókocsit megkerülve megragadta a vásárló telefonját:

Ezt követően alakult ki kisebb dulakodás, és polémia arról, hogy vajon a vásárlónak joga van e felvételt készíteni a biztonsági őrről, illetve hogy a biztonsági őrnek vajon joga van-e hozzányúlni egy vásárló telefonjához.

Az internet népének véleménye bár bajosan tekinthető hivatalos jogi állásfoglalásnak (egyáltalán nem), de egyértelműen a vásárló mellé állt. Többen is követelték, hogy az áruház vizsgálja ki a biztonsági őr intézkedésének szabályosságát, szerintük a telefon megragadása egyértelműen túlmegy egy határon, felháborítónak ítélték.

Az esetről a The Sun című angliai újság számolt be, a videó pedig az X platformon lett közzétéve.

forrás: The Sun

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás