promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas anyagi károkat okozott a biztonsági őr egy múzeumban – méghozzá egy hülyeség miatt
Borítókép:  Pixabay / Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Unalmában több milliót érő értékeket rongált meg – de legalább ő jól szórakozott.​

Oroszországban történt az eset, Jekatyerinburgban, a Jelcin Központban. Itt került megrendezésre ugyanis az elmúlt hónapok során „A világ mint nem-objektivitás” nevet viselő absztrakt kiállítás. A számtalan érdekes festmény között Anna Leporszkaja Három alak című műve is megtekinthető volt a látogatók számára.

Ez a remekmű, ami egyébként 740 000 fontot, tehát 310 millió forintot ér, galád cselekedet áldozata lett. 

Hogy mi történt? Egy hatvanéves biztonsági őr nem tudta mivel elfoglalni magát a munkaidejében, ezért golyóstollat ragadt, és kisgyerek módjára szemeket firkált a képen szereplő alakoknak. Tény és való, hogy a biztonsági őri állás nem a világ legizgalmasabb munkája, de ilyet tényleg csak kevesen engednek meg magunknak unalomból.

Meglehet, az idős bácsi kifejezetten jókat nevetett a csínyen, de a festmény tulajdonosai és a rendőrség már másképp álltak a helyzethez. Végül megnézhette magát a férfi, hiszen vandalizmus miatt indult eljárás ellene, aminek a kimenetele egy év börtön, és 395 font, tehát 165 ezer forint kártérítési összeg lett. Vajon megérte neki mindez?

Észszerű lehet feltételezni, hogy nem volt beszámítható állapotban, vagy akár szándékosan sodorta magát ilyen helyzetbe. Elvégre kinek jut ilyen az eszébe?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás