promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bármelyik percben halál érhet Újpalotán, az ámokfutó kiléte eddig ismeretlen
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valaki rettenetes hobbit talált magának, a tragédia borítékolva van.

Újpalota a maga 77.000 lakójával (2022-es adat) Budapest egyik legnagyobb kerülte. Szinte elkerülhetetlen, hogy ahol ennyi ember él, néha meglepő dolgok is érjék az embert, hátha még akkor, ha azt is hozzátesszük, hogy a szocializmus idejében itt épült meg az ország egyik legnagyobb lakótelepe.

Mostanában különösen felháborító dolog borzolta a környéken élő normális embereket: több beszámoló is érkezett, hogy egy panelház ablakából valaki szinte válogatás nélkül, véletlenszerűen dobál ki dolgokat az ablakán. Ez bár néhány csökkent elméjű ember számára vicces lehet, azonban minden túlzás nélkül életveszélyes cselekmény.

A békésen sétálók kaptak már a nyakukba többek között velős csontot, lecsót és almát is. Azt különösebben nem kell ecsetelni, hogy mennyire kellemetlen, ha a ruhánk érintkezésbe kerül egy zuhanó adag lecsóval, vagy velőscsonttal, ám a férfi amit művel, rendkívül veszélyes is.

Az egyik, egy kerületi csoportban megosztott történet szerint egy férfi a kutyáját sétáltatta, amikor a kutyáját egy egész zacskó alma eltalálta - szerencsére nem az állat a fejét, csak a hátsó részét, egy fejet érő ütés ugyanis könnyen akár a tacskó halálával is végződhetett volna.

Az eset a Páskomliget utcában, a 35-ös számú háznál történt - a férfi figyelmeztetésből hozta nyilvánosságra, hogy arrafelé fokozott óvatosággal sétáljanak a helyiek.

Egészen elképesztő ez a fajta rosszindulat, írnám, hogy az ünnepek közeledtével különösen, de ez máskor sem lenne elfogadható. Az pedig, hogy mi motiválja az elkövetőt, egészen elképzelhetetlen.

Ugatnak a kutyák? A maguk után hagyott nyom? Egyszerűen az, hogy valaki jókedvűen és vidáman sétáltatja a kiskedvencét és esze ágában sincs, hogy ilyen besavanyodott tettre szánja el magát? Ne adj isten egy kicsórósított gonosztevő, aki remélte, hogy ír róla a média? Bárki is az, egyszer ki fog derülni a kiléte. Az különösen fontos, ha valaki felfedezi az elkövetőt, akkor ne önbíráskodjon, hanem azonnal szóljon a helyi rendfenntartó szerveknek, ők majd intézkednek. Aki pedig esetleg ilyen hobbin gondolkozna, miszerint vegzálja az utcán sétálókat, az legyen vele tisztában, hogy ez bűncselekmény, amit akár börtönbüntetéssel is viszonozhat a hatóság.

Aki pedig szeretné látni milyen volt Újpalota még az ilyen viszálykodások előtt és vidámabb vizekre evezn annak itt van egy csodás összeállítás a városrészről, ami nosztalgia gyanánt sem utolsó:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás