promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Könnyfakasztó fénykép került elő a Reszkessetek betörők anya-fia párosáról, a kis Kevin ismét találkozott édesanyjával és emiatt szem nem marad szárazon
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar karácsonyi hagyományok sok tekintetben egyeznek a legtöbb európai népével: fadíszítés, adventi koszorú, a megszokottnál előkelőbb étel szenteste, ajándékozás. Van azonban egy nagyon sajátos magyar hagyomány is, ami nem a keresztény vallás terméke, hanem Hollywoodé: természetesen a Reszkessetek betörők! című klasszikus filmre gondolunk.
Minden idők egyik legsikeresebb karácsonyi filmje az egész világon tarolt, de nálunk valamiért különösen hozzákapcsolódott az ünnephez, minden évben leadja valamelyik csatorna az ünnepi időszakban.

A fordítók elég szabadosan kezelték a film címét, az eredeti címe ugyanis Home alone, vagyis "egyedül otthon". A történet szinte mindenki számára ismert, Kevin családja elutazik, otthon hagyják a kisfiút, aki otthon egyedül kalandos módon igyekszik megvédeni házukat két betörőtől.

A Kevint alakító Macaulay Culkin minden idők egyik legsikeresebb gyerekszínésze: édesapja híres sikeres Broadway színész volt, ő építette fel fia karrierjét (egyébként Macaulay Culkinék 7-en vannak testvérek, és az édesapa minden gyerekből színészt szeretett volna csinálni). Macaulay Culkin már 4 évesen dolgozott, hamar befutott a  meghallgatásokon, első szerepe egy Bach gyermekek című színpadi műben játszott, amiben a New York-i Filharmonikusok is szerepet kaptak.

Az interneten most egy szívmelengető képre bukkantunk: több mint 30 évvel a forgatás után készült közös kép a filmben Kevin anyukáját alakító Catherine O'Haráról és az azóta felnőtt férfivá lett Macaulay Culkinról.
Kevesen tudják, hogy Macaulay Culkin egyik hobbija a zenélés, volt is egy nem túl nagy sikereket elért zenekara, The Pizza Underground néven. A zenekar kizárólag Velvet Underground számokat játszott, oly módon, hogy a dalszövegekben bizonyos szavakat kicseréltek a "pizza" szóra - ami nagyban hozzájárult az együttes sikertelenségéhez.
Idén karácsonykor ismét együtt izgulhatunk majd Kevinnel, hogy sikerüljön megvédenie a családi házukat a betörőktől, és reméljük idén is sikerül neki - ha több mint 30 éven keresztül sikerült, feltehetőleg idén sem lesz másképp.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás