promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ünnepek közeledtével igazi gyűlöletcunami ömlik az autósokra, elsőszámú közellenséggé válik aki ezt a prosztó dolgot műveli
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Irdatlan üvöltözések kezdődhetnek, könnyen megelőzhető lenne a baj. Neked mi a véleményed, jogos a felháborodás?

Jó hosszú és elhúzódó meleg, nyárias idő után tegnap vitathatatlanul berobbant a tél Magyarországra. Ezzel együtt jött a hó, a latyakos idő, az eső és a hideg, ami már önmagában is roppant depresszív érzéseket tud kelteni az emberben, sokkal nehezebben indulunk útnak ebben a sötét és nyirkos közegben. Ha mégis muszáj kimennünk, vagy valahogy rávettük magunkat arra hogy találkozzunk a barátainkkal, akkor jó melegen felöltözünk és nekivágunk, hogy lehetőleg minél hamarabb és minél kevesebb fagyási sérüléssel odaérjünk, ahová tartunk, elintézzük a dolgunkat és hazaérjük a jó meleg szobába.

Nem is tűnik nehéz feladatnak igaz? És itt jön be az, hogy néhány ember mennyire nem figyel oda a másikra és mennnyire udvariatlan és bunkó, már már gonosz módon viselkedik.

Ma éppen a bevásárlásból tartottam hazafele: a bolt és a lakás kapuja között nagyjából 5 percet kell sétálni és még ezen idő alatt is találkoztam a baromi bosszantó jelenséggel. Magyarországon a közutak állapota némileg megkérdőjelezhető, de azért korántsem a kezelhetetlen kategória. Vannak benne mélyedések, kártyúk, némi ferdeség, így egy nagyobb esőzés után igen csak könnyen összegyűlik rajta/benne az esővíz.

Az autók az úton, a gyalogosok pedig a járdán közelekednek, a kettő pedig egymás mellett van, ez tiszta sor, ahogy az is, hogy nem elvárható az autósoktól, hogy egy-egy esőzés után 10 km/óra sebességgel haladjanak. De kérdem én, mi annak az értelme, hogy egy-egy szemmel láthatóan nagyon vizes útszakaszon, ami mellett több ember is sétál egyesek nemhogy nem lassítanak, de az sem ritka, hogy valaki gázt ad és kicsit még bele is kanyarodik a pocsolyába, ezzel tönkre téve emberek napját, vagy akár napjait, ha mondjuk egész nap még a vizes ruhába kell lennie és kap egy megfázást, esetleg egy tüdőgyulladást.

Felesleges lenne azzal mentegetőzni, hogy zavarosak a látási körülmények, ugyanis egy összefüggő, nagy és kiterjedt vízfelületet még esős időben is észreveszel, akármilyen kocsiban ülsz. Arra pedig, ha valaki éppen egy ilyen útszakaszon szeretné megnézni  mennyire tud gyorsulni az autó és milyen közel fér tud menni a padkához... hát finoman szólva is indokolatlan. Egy apró figyelmesség ez, amellyel rengeteg vita elkerülhető.

Ez persze korántsem minden autósra igaz: rengetegen lassítanak, kerülnek, szemmel láthatóan próbálnak másokra odafigyelve, de magukat sem hátráltatva vezetni és ez az apró gesztus nagyon szívmelengető tud lenni és nem kerül semmibe. 

A következő ilyennél gondolj bele, hogy a gyalogos az egy méter széles járdáról nem tud hová menni, míg neked egy kicsit nagyobb mozgástered van kikerülni az előtted álló nagy víztömeget. Élni és élni hagyni, ahogy szokták mondani.

Ha pedig esetleg valaki nem látná az autóból azt, hogy pontosan milyen viselkedés is ihlette a fenti cikket és mivel jár az, akkor itt egy nagyon informatív videó, melyen jól látszik, hogy mennyire káros és milyen könnyen elkerülhető lenne az, hogy valakinek, vagy valakiknek az egész napját tönkretegyék a figyelmetlenséggel vagy a gyorsulással:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás