promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rémisztő jelenségre hívják fel az autósok figyelmét, egyelőre nem értik a hiba okát
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hátborzongató jelenséget tapasztalt az autó sofőrje.

Elon Musk korunk egyik legmeghatározóbb személye. A dél-afrikai származású milliárdos innovatív vízióival nem kisebb célt tűzött ki, mint a mindennapjaink átformálása. Cégei számtalan projektben érdekeltek, az űrkutatástól az alternatív energiaforrásokig mindenhol ott vannak Musk vállalatai.

Elon Musk az autózás világát is szeretné átformálni: Tesla nevű márkája az elektromos autózás úttörőjének számít, tőzsdei értékét tekintve vetekszik a legnagyobb autógyártókkal, pedig csak 2006-ban alapították. A Tesla nem csak az autók meghajtása terén innovatív, hanem az önvezető technikák és a fedélzeti kamerák terén is elsődleges újító - azonban egyes felhasználók rendkívül érdekes (és hátborzongató) jelenségeket tapasztaltak autózás közben.

Egy Osornia nevű TikTok felhasználó tette közé az alábbi videót:

A sofőr Tesla autójával éppen egy temető mellett hajt el (szerencsére napközben, verőfényes napsütésben), nagyon lassan, amikor a környezetet érzékelő rendszerek jeleznek neki: egy gyalogos jelenlétére figyelmezteti az autó vezetőjét. Apró szépséghiba a történetben, hogy se közel, se távol nincs egy darab gyalogos sem, teljesen üres a temető utcája.

A videó nagyot ment Redditen és TikTokon is, és azóta mások is megosztottak már hasonló tartalmat, szintén temetők közeléből. Hivatalos magyarázat még nem született a jelenségre, Musk cége egyelőre nem reagált a videóra.

A kommentelők között persze azonnal beindult a találgatás: volt, aki szerint természetesen csak szellemek lehetnek a Tesla kamerái által érzékelt alakok, mások pedig a virágok elhelyezésében látják a szenzorok összezavarodásának az okát (de azért volt olyan is, aki vicceskedve azt javasolta, hogy valószínűleg bekapcsolva maradt az autó "Szellemirtók" üzemmódja, azt kéne kikapcsolni).

Hogy a jövőben mennyire fognak elterjedni az ilyen önvezetős-szenzoros rendszerek a gépjárművekben, egyelőre nem tudni - mindenesetre az ilyen ijesztő hibákat reméljük, minél hamarabb orvosolni tudják a cég mérnökei.  Az autó önvezetése egyébként így néz ki a sofőrülésből, elég egyedi élmény lehet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás