promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ököllel támadt a bringás az ártatlan autósra Budapesten, balesetet színlelt majd pénzt is követelt az üldözés előtt
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olvasónk egy botrányos konfliktus részleteit osztotta meg velünk, mielőtt esetleg valahol feltűnik videón is a tettlegességig fajuló történet.

A levelet változtatás nélkül közöljük és nem tartalmazza szerkesztőségünk véleményét a történtekről.

Én is azon emberek táborát erősítem, akik némi szkepticizmussal vannak a biciklisek iránt, mindamellett abban is hiszek, hogy semmi akadálya annak, hogy békésen éljünk egymás mellett. Én mindenképpen azt vallom, hogy az útra való kilépés alapfeltétele lenne a KRESZ vizsga, hiszen gondoljunk csak bele: biciklivel is éles közlekedési szituációkba kerülsz éshiába profi egy sofőr, ha a bringás nem tudja mikor milyen szabályt kell figyelembe vennie.

Éppen egy tárgyalásra tartottam és a körúton mentem keresztül, amikor én kanyarodni készültem és indexeltem egy biciklis pedig közvetlenül mellémhajtott és egyszer csak egy hatalmas robajt hallottam: rácsapott az autómra majd felborult.

Én természetesen azonnal félreálltam, mire ő a földön fekve üvöltözött és egyből támadóan lépett fel velem szemben. Azt mondta, hogy én ütöttem el és azonnal rendőrt hív. Nekem sietnem kellett, tényleg fontos tárgyalás volt, de azt is tudtam, hogy így nem hagyhatom itt. A rendőr ellen azonban nem volt kifogásom és mondtam, hogy természetesen igénybe vehetjük hivatalos szerv segítségét.

Valószínűleg nem erre a válaszra számított, mert ettől csak idegesebb lett és csak azt ismételgette, hogy nem indexeltem és elütöttem.

Akármennyire is siettem, abban biztos vagyok, hogy használtam az indexet és abba is, hogy a zaj abból keletkezett, hogy rávert egyet az autómra. Külsérelmi nyom nem volt a férfin.

Ezután rá is tért a tárgyra: pénzt akart a biciklije javítására és itt hirtelen megértettem, hogy mire megy ki a játék. Természetesen ezt megtagadtam és már én ragaszodtam a rendőr kihívásához.

Ettől ő teljes mértékben elzárkózott és vadul káromkodni kezdett, majd elkezdte ütlegelni a kocsimat. Itt hibát követtem el: löktem rajta egyet és ettől (szerintem félig szándékosan) ismét felborult és még hangosabban jajveszékelt. Én ismét felajánlottam a rendőrt, de így már a mentőt is, azonban ismét felpattant és ismét ütni kezdte az autómat.

Én erre kocsiba ültem és elhajtottam. Megnyugodtan, hogy semmi baja, mert ő is visszapattant a drótszamárra és még jó ideig hajtott utánam továbbra is vállalhatatlan dolgokat kiabálva és hadonászva. Végül feladta és lekanyarodott én pedig némi késéssel megérkeztem az úticélomhoz. A tárgyalás végül nem zárult megegyezéssel, mert annyira felzaklattak a történtek. Tudom, hogy nem volt rendben, hogy elvesztettem a fejem, de hogyan lehet egy ilyen szituációt kezelni? Hogyan fordulhat ilyen elő?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás