promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kokó megtörte a csendet: igazából ezért nyert Rácz Jenő a Sztárbox-ban
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kovács Kokó István elmondta, miért nyerte meg Rácz Jenő a botrányba fulladt meccset.

Miután lezajlott Istenes Bence és Rácz Jenő botrányba fulladt mérkőzése a Sztárbox-ban, sokan értetlenül álltak a pontozóbírók döntése előtt, akik egyhangúan azt mondták, hogy a Michelin-csillagos séf küzdött jobban a ringben. Ezt azért találták furcsának, mert a meccs alatt a nézők és a szurkolók sokszor pont az hallhatták Kovács Kokó Istvántól, hogy Bence lábmunkája jobb, mint Jenőé, és talán több ütést is sikerült bevinnie.

Nem kellett sokat várni a szakmai supervisor nyilatkozatára, hétfő reggel a Balázsék című rádióműsorban kérdezték arról, vajon a pontozóbírók lehettek-e elfogultak Rácz Jenővel, és az eredményt befolyásolta-e az, ahogy Istenes Bence viselkedett a mérkőzés előtt.

Kokó elmondása szerint attól, hogy mind a három pontozóbíró ugyanúgy lát egy mérkőzést, az nem azt jelenti, hogy nem volt szoros az összecsapás. Kovács István véleménye szerint az első két menet picit egyértelműbb Rácz Jenő-fölényt hozott, de a harmadik és a negyedik menet nagyon szoros volt, és nála azok inkább Istenes Bence-fölényt mutattak.

„Nagyon sok volt a szabálytalanság, harcos volt a mérkőzés. Az ökölvívás pontozása nehezen megérthető. (…) Minden bírónál három menetet vitt el a Jenő, és csak egyetlen egyet Bence. Nagyon vékony menetek voltak, szinte mindegyik. (…) Nem ugyanazokat nyerték meg: Bencénél volt olyan, akinél az elsőt, a másodikat és a harmadikat nyerte. A negyediket mindenkinél elvesztette”

- fogalmazott Kokó.

A Sztárbox szakmai supervisora hozzátette, hogy amennyiben a pontozóbírók úgy érzik, hogy a találatok szempontjából nagyon kiegyenlített a meccs, akkor az effektív agresszivitást vizsgálják; ebben viszont Jenő volt az erősebb. Ez az úgynevezett "ring generalship", vagyis hogy a ringben ki miatt történnek az események; és ebben a séf volt a kiemelkedőbb.

Kokó szerint mind Istenes Bence, mind Rácz Jenő rajongói nagyon elfogultak, és sok mindent nem látnak pontosan. Abban viszont egészen biztos, hogy a műsorvezető rasszista baklövése nem befolyásolta a bírókat, hiszen ő maga rakta össze a saját csapatát.

„Én olyanokkal nem dolgozom. A stáb, akiket összeraktam, az ország legjobbjai. Ez a szakmájuk, úgy hajtják végre, ahogy kell. Nem volt bennük egyéb gondolat, csak az, hogy amit látnak, papírra vessék, és átadják nekem”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás