promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Botrány a Sztárbox körül: az RTL szándékosan szabotálta Istenes Bence győzelmét?
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Istenes Bence posztja miatt az RTL direkt nem hagyta győzni a műsorvezetőt? Tömeges felháborodás tört ki a Sztárbox után; bundagyanú merült fel.

A Sztárbox első elődöntőjében is elképesztő mérkőzéseket láthattunk; mind Berki Mazsi és Janicsák Veca, mind Szegedi Fecsó és Brasch Bence is fantasztikusan küzdött a ringben, de kétségkívül mindenki az utolsó meccset várta, amiben Istenes Bence és Rácz Jenő ment egymásnak. Az elmúlt napokban igencsak elmérgesedett a helyzet a két híresség között - a lavinát az a kollázs indította el, amit Istenes Bence a rajongóitól kapott üzenetekből és kommentekből rakott össze. Ebben rasszista megnyilvánulások is olvashatók voltak, ami teljesen jogosan nemcsak Rácz Jenőt, hanem a műsorvezető szurkolói közül is sokakat felbőszített.

Bence aztán hamar törölte a posztot, és nem győzött bocsánatot kérni, de már nem tudta eloltani a tüzet, amit gyújtott. Rácz Jenő nem fogadta el a bocsánatkérését, és a Sztárbox nézői közül többen azt remélték, hogy a botrány miatt az RTL kirúgja Istenest a produkcióból.

Ez persze nem lett volna tisztességes, így lezajlott a küzdelem, amit végül egyhangú pontozással Rácz Jenő nyert meg. Hatalmas balhé csapott fel emiatt a közösségi oldalakon, gyakorlatilag az eredményhirdetés után pár másodperccel már elkezdtek záporozni a kommentek, miszerint a győzelem egyértelműen Istenes Bencéé volt, hiszen több ütést vitt be, illetve - ahogy Kokó is fogalmazott a meccs közben -, jobb volt a lábmunkája is, jobban mozgott.

Szemmel láthatóan Istenes Bence sem értette, hogy miért nem ő nyerte meg a mérkőzést, valószínűleg ugyanaz a gondolat futhatott végig az agyán, mint oly sok nézőnek:

hogy az RTL szándékosan szabotálta a győzelmét.

A műsorvezető nem tudta leplezni elégedetlenségét az eredményhirdetés után, először nem is akart kezet fogni Rácz Jenővel, majd Héder Barna kérdésére elárulta, hogy a Michelin-csillagos séf az egész küzdelmük alatt ordenáré megjegyzéseket tett rá. Emiatt hangosan ki is fütyülték Jenő szurkolói, míg a séfnek drukkoló nézők azon a véleményen vannak, hogy Bence ugyanolyan sportszerűtlen és tisztességtelen volt, mint az egész meccs alatt.


Minden bizonnyal még ettől lesz hangos napokig a bulvársajtó, és valószínűleg a rádióműsorokban is fogunk még erről hallani. A celebek közül is már sorban reagálnak az első elődöntő legizgalmasabb, egyben az idei Sztárbox legkeményebb mérkőzésére. Schobert Norbi szerint - aki Rácz Jenőnek szurkolt a helyszínen - a séf alaposan ellátta Bence baját, aki viszont nem küzdött tisztességesen.

„Gratulálok Jenő Barátom! Elkented a Bence száját, aki nem tud méltón veszíteni és a meccs alatt nagyon sportszerűtlen volt. Egy Bullying díjat még nyerhet”

A közösségi médiában rengeteg hozzászólás olvasható: nagyon sokan gratulálnak Jenőnek, de nem kevesen hangoskodnak amellett, hogy a meccset szabotálták. Egyesek azt gondolják, hogy Bence legfeljebb kiütéses győzelemmel tudott volna továbbjutni, de mivel pontozásos eredményhirdetés volt, az RTL megtehette, hogy szándékosan nem engedik tovább a műsorvezetőt, mert azzal azt a látszatot keltették volna, mintha a csatorna ugyanúgy támogatná és szimpatizálna Bence posztjával.

Volt egy kommentelő, aki szerint nem véletlen, hogy az RTL Oláh Gergőt és KKevint hívta meg ezúttal sztárfellépőnek a műsorba:

„Akárki akármit mond, laikusként és elfogulatlan nézőként is azt tartom, hogy Istenes Bence a cancel culture elszenvedője volt és amúgy pontozással neki kellett volna nyerni, mert több volt a tiszta találata! Kirakja az ominózus posztot, cigányoznak benne. Ő azt mondja, hogy nem látta miket írtak. Leveszi a posztot. Valljuk be, olvasta az összes üzenetet és mégis kirakta úgy, ahogy. Bence hibázott, nem kicsit, nagyot. Az RTL nem engedheti meg magának, hogy egy lapon említsék a rasszizmussal a csatornát, vagy úgy tűnjön, hogy nem tesz ellene semmit. Bence csak akkor tudott volna győzni Jenő ellen, ha látványosan kiüti. És mi az érdekesség, egy Reddit komment döbbentett rá arra, hogy az RTL burkoltan üzent. (Oláh Gergő, Kiss Kevin, rengeteg salom-álom)”

Kétségtelen, hogy ebben a mérkőzésben sok volt a mocsok és a tisztességtelen húzás, de több néző is rávilágított arra videós példákkal, hogy nem csak Istenes Bence volt sportszerűtlen a meccs alatt. Miután Bence azt mondta, hogy Jenő folyamatosan sértegette őt a küzdelmük alatt, egyesek kielemezték alaposan a meneteket, és közzé is tették, amit találtak.

„Csak, hogy tisztán lássunk. Az első menetben a "sportszerű szakács" nyakánál fogva magára húzta Bencét, és tisztán látszik, hogy a fülébe duruzsol, üvölt vele a bíró, hogy engedje el”

- írta a kommentelő, majd alább folytatta.


„A másik, hogy nyilván Bence sem játszott tiszta játékot, mert nem, de hogy ezt ő nyerte az fix. Sőt, ha a bíró nem csalja el, akkor kiütés is lehetett volna. Meg volt fogva Jenő és a bíró érthetetlen módon nem engedte, hogy Bence befejezze az ütéseket, de számolni sem számolt Jenőre, senki nem értette, hogy mi ez az egész (videón)”


Bárhogy is van, Rácz Jenő ott van a döntőben, két hét múlva ismét a ringben bizonyíthat, és talán ő lesz kategóriájának győztese; de ebbe persze még lesz bőven beleszólása Molnár Áronnak vagy Józan Lászlónak, ugyanis ezen a héten ők küzdenek meg egymással férfi középsúly kategóriában.

Istenes Bence és Rácz Jenő mérkőzése pedig még pár napig biztos beszédtéma lesz, és bizonyára sokan tudni akarják majd, hogy miként látta a mérkőzést Kovács Kokó István, de valószínűleg őt is meg fogják majd keresni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás