promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kirúgják Istenes Bencét a Sztárboxból? Az RTL nem hagyta szó nélkül a Rácz Jenővel kirobbant vitát
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az RTL megszólalt Istenes Bence és Rácz Jenő balhéja kapcsán.

Az elmúlt napokban eléggé elmérgesedett a helyzet Istenes Bence és Rácz Jenő között. Miután kiderült, hogy a Michelin-csillagos séf vasárnap este, a Sztárbox első elődöntőjében az RTL műsorvezetőjével fog megküzdeni, újra elindult az egymásnak üzengetés, illetve a nézők között is elszabadultak az indulatok; voltak olyan kommentelők, akik már túl is mentek bizonyos határokon, és személyeskedésbe, szándékos szidalmazásba fordultak át.

Istenes Bence azzal húzta ki a gyufát Rácz Jenőnél, hogy a műsorvezető készített egy válogatást azokból a hozzászólásokból és üzenetekből, amikben a Sztárbox drukkerek arra ösztönzik Bencét, hogy alaposan lássa el a séf baját a ringben. A probléma azzal volt, hogy ebbe a kollázsba bekerültek rasszista, kifejezetten sértő kommentek is, ami érthető módon nem esett jól Rácz Jenőnek.

„A Bence kitett egy olyan posztot, amiben gyűlöletkeltés, rasszizmus és hasonlók találhatóak, ami szerintem sem a sportágban, sem mint képernyősök egyszerűen nem vállalhatunk szerepet. Sőt mi több, egy ilyen követőtáborral rendelkező hírességnek, mint a Bence, nekünk kutya kötelességünk jó példát mutatni az embereknek. Azt gondolom, hogy semmilyen hasonló dolog nem állja meg a helyét sem a médiában, sem ebben a sportágban. Ennél jobban nem írhatja le a szememben önmagát senki sem. Ez igazán elmondja, hogy ő milyen ember. Hiába mondja, hogy nem ő írta ezeket a dolgokat, ő kiválogatta, kollázsba tette azokat a kommenteket, ami szerinte vicces volt. A rasszizmusnak, a gyűlöletnek nincs helye sehol sem. Elképesztően nagyot csalódtam benne, nem is tudom kifejezni, mekkorát”

- mondta a válaszvideójában A Konyhafőnök séfje.


Nem kellett sokat várni Istenes Bence reakciójára sem. Ebben elismerte, hogy elkövetett egy hibát, és azonnal elnézést is kért érte, mert jogosnak érezte. Ő maga nem is vette észre a rasszista kommentet, hanem egy ismerőse jelezte, neki, aztán rögtön le is törölte az egészet.

„Szeretném letisztázni, hogy soha nem hallottatok tőlem semmiféle rasszista dolgot, és ezután sem fogtok, mert semmi ilyen érzés nincs bennem. Nagyon távol áll tőlem az ilyen, úgyhogy én értem, hogy a Jenő ezt most nagyon fel akarja fújni, és igaza van, ennek nincs helye sem a médiában, sem a sportban”

Később az rtl.hu készített egy interjút Bencével, amiben újfent elmondta, mennyire sajnálja a dolgot, egyúttal azt is elmondta, hogy Rácz Jenő nem is reagált neki a bocsánatkérésére. A műsorvezető ugyanis privát üzenetet is küldött a séfnek, de nem kapott rá választ. Jenő pénteken a Reggeli című műsor vendégeként mondta el, hogy felkészültnek érzi magát, és nem az a célja vasárnap, hogy kiüsse Bencét.

„Ha hideg fejjel végig tudom vinni, akkor minden rendben lesz. Vagy egy ilyen néphiedelem, hogy a boksz a kiütésről szól, holott igazából a győzelemről. Én úgy fogom fel a Bencével, hogy nem kiütni akarom őt, hanem megnyerni a meccset. Ha kell, négy meneten keresztül végig megyünk, pontozással nyerek, én mindent bele fogok adni”


Az emberek véleménye nagyon megoszlik ebben a dologban: míg egyesek szerint Rácz Jenő túlreagálta az egészet, addig a másik oldal szerint Istenes Bencének kirúgás járna ezért. Mindazonáltal arra ne számítsunk, hogy az RTL kirúgással fogja sújtani a műsorvezetőt; egyébként is ők már közölték a 24.hu-val, hogy mi az álláspontjuk a vita kapcsán:

„Az RTL Magyarország értékeivel nem összeegyeztethető a kirekesztés és a gyűlöletkeltés. Istenes Bence figyelmetlenül járt el a kirekesztő tartalommal bíró komment megosztásakor. Gondatlanságáért elnézést kért, és a bejegyzést eltávolította. Az ügyet ezzel lezártnak tekintjük”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás