promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriásit hibázott az utazásszervező cég, életveszélyes helyzetbe sodortak egy turistát
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A vér is megfagyott az ereikben a jelenetet látva és nem tudtak segíteni.

Az egzotikus turista paradicsomok rengeteg ember bakancslistáján szerepelnek: gyönyörű napsütés, türkiz színű, kellemes tenger, pálmafák, sirályok, gyönyörű vízpartra néző apartman. Azonban vannak akik a nyaralást szeretik összekötni a veszéllyel és ha már ilyen messzi földön járnak, akkor egzotikus kalandokba is szeretnének keveredni.

Az egyik ilyen korántsem veszélytelen program a cápaketreces merülés. Ugye elviekben biztonságban vagyunk a ketrencben és a vérszomjas ragadozók nem tudnak minket megközelíteni, azonban elég egyetlen hiba és könnyen életveszélyes helyzetben találhatjuk magunkat. Így járt a lenti videón szereplő turista is, aki kis híján az életével fizetett azért, mert testközelből szerette volna látni a tenger méltóságteljes urait.

A cápák ősidők óta rejtenek valamiféle veszélyes misztikumot, ami miatt az emberek csodálják, de félik is őket, a közelükben tartózkodás pedig finoman szólva is megosztja az embereket. Van aki képes súlyos pénzeket kifizetni azért, hogy minél közelebbről és minél természetesebb közegükben láthassa a tenger urait, van, aki pedig éppen csak derékig merészkedik be a vízbe, hogy egy esetleges véletlen találkozásnál ki tudjon szaladni a partra.

Az utóbbi időkben igen szigorú szabályozásokat hoztak a cápaketreces merüléssel foglalkozó cégek és a ketreceknek konkrét szabályoknak kellett megfelelniük, mivel korábban volt már belőle probléma, hogy a nem megfelelően betartott biztonsági előírások miatt történt baleset, így valóban szükség volt egy komolyabb szabályozásra.

Viszont sumák lélek az ember, sokan ott spórolnak, ahol nem kellene és bizony a mai napig vannak olyan cégek, akik kijátszva a szabályokat emberéleteket tesznek kockára. A módosítás egyébként nem volt bonyolult, de tény és való, hogy költeni kellett a korszerűsítésre: a cápák elképesztő erőt tudnak kifejteni, így könnyedén elhajlították a kevésbé ellenálló anyagból készült ketrecet, így pedig bejutottak a bent rekedt, ezáltal magatehetetlen emberhez, de az sem példa nélküli, hogy egyszerűen eltörték a gyatra kialakítású eszközt.

A másik, amit szabályozták, szintén a ketrecbe való bejutás elkerülése végett, hogy a rácsozás megfelelően sűrű legyen. A lenti videón nem lehet pontosan tudni, hogy mi hibádzott, azonban valami nagyon félresikerült és ezt a hajó személyzete is véres rémülettel nézte.

A videót itt tudjátok megtekinteni, csak erős idegzetű olvasónknak ajánlott a megnézése:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás