promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális cápatámadást rögzített valaki a telefonjával – csak vért hagyott maga után a ragadozó
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hajón lévők egészen másra figyeltek, amikor feltűnt a semmiből egy nagy fehér cápa.

Feltűnt az első nagy fehér cápa Amerikában, Massachusetts partjainál. A hajón lévők éppen egy bálnamegfigyelésen vettek részt, amikor Cape Cod közelében találkoztak a viszonylag ritka tengeri ragadozóval.

Azért azt tudni kell, hogy ez egy elég hírhedt hely, hogy meg tudják figyelni a fehér cápákat az Egyesült Államok vizein. A Dolphin Fleet Whale Watch meg is osztott egy 35 másodperces videót a véres támadásról.

A felvételen jól látható, ahogyan a ragadozó vígan falatozgat egy szürke fókából. A szemtanúk szerint a fehér cápa addig körözött, amíg fel nem falt mindent az áldozatából.

Bár a lény nem látszik tökéletesen a felvételen, de Dolphin Fleet Whale Watch becslése szerint nagyjából 12 méter hosszú lehetett. A csoport szerint a cápakutatók is megnézték a videót, és megerősítették, hogy ebben a szezonban ez volt az első fehér cápa.  A ragadozókat gyakran látni Massachusetts partjainál, valamint New England más részein, minden év május közepétől októberig.

Amikor jön a nyári szezon ezek a félelmetes, ám csodás lények visszatérnek Cape Cod partvidékére. Az ember egyáltalán nem tartozik a kedvenc eledelei közé, viszont a nem provokált cápatámadások többségéért mégis a fehér cápa a felelős.

A kardszárnyú delfineken kívül nincs is igazán természetes ellensége, persze az embert ilyen módon ne soroljuk ide. A lény minden olyan part menti és partközeli vízben előfordulhat, melynek hőmérséklete 12-24 Celsius-fok között van.

„Bár a nagy fehér cápa ritkán támad emberre, a strandolóknak, hajósoknak figyelniük kell, hol tűnhetnek fel ezek az óceáni állatok. (Ezért is kérnek mindenkit, hogy jelentések, ha cápát látnak.) Fontos tisztában lenni a cápák sekély vizekben való jelenlétével, és kerülni kell azokat a területeket, ahol fókák, nagyobb halrajok tartózkodnak”

- idézte a CBS News John Chisholm akváriumkutatót.

Szóval a cápaszezon hivatalosan is elkezdődik Cape Cod környékén, és innentől rengeteg fehér cápa halad majd át Massachusetts vizein.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás