promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Élve megette egy cápa, de csodával határos módon, túlélte támadását a búvár
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csoda, hogy túlélte a gyilkos cápatámadást a mázlista búvár.

Ausztráliában egy rendkívül veszélyes, fehér cápa támadt egy búvárra, és gyakorlatilag meg is ette őt, de a férfi mégis túlélte a támadást. 

Eric Nerhus, aki az ausztráliai Új-Dél-Wales egyik tengerparti városából, Edenből származik, 2007-ben fiával és más munkásokkal kagylókat gyűjtött, amikor hirtelen megtámadta egy cápa, mivel a rossz vízlátásnak köszönhetően nem látta a ragadozó közeledését - írja a  LadBible. 

A 3 m magas fenevad megragadta Nerhust a fejénél fogva és lefogta, a búvár pedig azt mondta, hogy becslések szerint két percet töltött a cápa szájában.

Szerencsére az állat borotvaéles fogaitól megvédte az ólommal bélelt mellény, amelyet munka közben viselt, hogy a vízben nehezedjen a súlya. Nerhus azzal a vésővel, amellyel tengeri csigákat gyűjtött a sziklákról, megdöfte a cápa szemét, és végül kiszabadulva a felszínre úszott - saját vérének felhőjétől körülvéve. A férfi így nyilatkozott a támadásról:

 "A fél testem a szájában volt. A két ujjammal az állat szemgödréig tapogattam le, és beledöftem a cápa szemgödrébe. A cápa erre úgy reagált, hogy kinyitotta a száját, én pedig csak próbáltam kivánszorogni onnan. Még mindig próbált megharapni. Az orromba nyomta a szemüvegemet, és az a szájába is esett".

Hozzátette:

"Soha életemben nem éreztem még olyan félelmet, mint amit annak a fehér cápának az állkapcsában éreztem. Egyenesen a szájába mentem előre. A fél testem a torkában volt. Olyan volt, mintha egy sötét barlangban lettem volna."

Nerhus ugyan kiszabadult, de attól tartott, hogy a cápa újra támadni fog, amikor megpróbált biztonságba mászni.

"Csak körözött az uszonyom körül, körbe-körbe, szűk körökben"

- folytatta.

"A nagy, kerek, 5 centi széles fekete szeme egyenesen az arcomba bámult, és egyáltalán nem félt."

Miután a fia felsegítette a csónakba, Nerhust kórházba szállították, ahol a fején, a törzsén és a karján esett súlyos vágások miatt kezelték.

Miután Nerhust kórházba szállították, a mentőszolgálat szóvivője elmondta:

"Azt állította, hogy fejjel előre beleesett a cápa szájába. Amikor hozzánk került, eszméleténél volt és éber volt, de eltört az orra, valamint a törzsének és a mellkasának mindkét oldalán vágott sebek voltak - harapásnyomok mindenhol".

Nerhus munkatársa, Dennis Luobikis a hírügynökségnek elmondta, hogy a cápa először a barátja fejét harapta meg, összezúzta a maszkját és eltörte az orrát.

"Valójában a fejénél harapta meg... a cápa gyakorlatilag lenyelte a fejét"

- mondta Luobikis, hozzátéve, hogy a cápa ezután egy második harapást is végrehajtott rajta, és a törzsét körbefogta az állkapcsával.

"A harapás nagy részét az ólomsúlyos mellénye fogta fel. Az egész törzsét megvédte így. Eric azt mondta nekem a rakparton, hogy a súlymellénye mentette meg az életét".

Nerhus hihetetlenül örült, hogy élve megúszta, miután úgy érezte, hogy meg fog halni.

AThe Sunidézte őt:

"Elkezdett vízszintesen rázni egy nagyon kemény cséplő mozdulattal. Arra gondoltam, hogy 'ez a vég, ilyen a halál. Tulajdonképpen elevenen felfaltak".

Luobikis dicsérte "kemény" cimboráját, amiért sikerült megmenekülnie, és elmagyarázta, hogyan támadta meg a vésővel a cápa fejét, hogy kiszabaduljon.

"Belenyomta a vésőjét a cápa fejébe, miközben az harapott, mire az elengedte és elúszott"

- mondta a bátor búvár barátja. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás