promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sofőrök vizeletét árulja a gigacég, üdítőként lehetett megvásárolni a túlhajtott alkalmazottak melléktermékét
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egyik alkalmazott nyilatkozott, a cég természetesen mindent tagad.

Megdöbbentő felfedezés tett egy új dokumentumfilm, "The Great Amazon Heist", Oobah Butler újságíró és filmrendező által, azt állítja, hogy az Amazon megengedte, hogy a kiszállítói által állítólag eldobott vizeletpalackokat energiaitalként árulják a platformján - jelentette a Wired.

A megdöbbentő leleplezést az Egyesült Királyságban a Channel 4 csatorna sugározta, és jelentős vitát váltott ki, az Amazon vezetői pedig "durva rágalomként" utasították el a hallottakat. A dokumentumfilm rávilágít az Amazon munkatársainak munkakörülményeire is, beleértve azt a gyakorlatot, hogy a sofőrök a munkájuk nagy nyomása miatt üvegekbe vizelnek.

A dokumentumfilm kitér Oobah Butler riasztó felfedezésére, aki rejtett kamerákkal beépült az Amazon egyik Coventry-i elosztóközpontjába. Interjúkat készített olyan munkásokkal, akik kimerítő körülményekről panaszkodtak, többek között hátfájásról, potenciális biztonsági kockázatokról és állandó megfigyelésről.

Butler továbbá feltárta, hogy néhány sofőrnek nem volt más választása, mint hogy a szigorú szállítási ütemterv miatt az üvegekbe vizeljen, és gyakran még így is  büntetést kaptak a lassú szállításért.

Szintén a dokumentumfilmből derül ki az is, hogy a sofőrök állítólag büntetést kaptak, ha ezekkel a vizelettel teli palackokkal tértek vissza a raktárba. Bár az Amazon szóvivője, James Drummond vitatja ezt az állítást, és azt állítja, hogy az Amazon sofőrjei emlékeztetőt kapnak a rendszeres szünetek tartására, az állítások továbbra is fennállnak.

Butler kutatásba kezdett az Amazon raktárainak közelében különböző helyszíneken, Coventry-től New Yorkon át Los Angelesig, és összegyűjtötte az eldobott, vizelettel töltött palackokat. Ezt a vizeletet "Release Energy Drink" nevű energiaitalnak csomagolta át, amely 24 órán belül az Amazon bestsellerévé vált.

Ezekre a vádakra válaszul az Amazon kritizálta a dokumentumfilmet, és egyszerű hazugságnak nevezte a hallottakat, amelyben a Channel 4 eladónak adta ki magát, és egy "hamis" terméket listázott az áruházukban. Az Amazon hangsúlyozza, hogy egyetlen valódi vásárló sem vásárolta meg a terméket, és azt állítja, hogy a biztonságot helyezik előtérbe.

Egy szóvivő kijelentette: "A biztonság az Amazon számára elsődleges fontosságú, és megköveteljük, hogy az áruházunkban kínált összes termék megfeleljen a vonatkozó törvényeknek és előírásoknak".

Továbbá az Amazon azt állítja, hogy iparágvezető eszközöket alkalmaz annak megakadályozására, hogy valóban nem biztonságos termékeket listázzanak a platformjukon. A vállalat továbbra is éberen ellenőrzi áruházait a jogos termékbiztonsági aggályok miatt, és fellépést ígért azon eladókkal szemben, akik megpróbálják megkerülni biztonsági irányelveiket.

A palackokba vizelő sofőrökkel kapcsolatos állításokkal kapcsolatban az Amazon megerősítette elkötelezettségét a kézbesítő sofőrök biztonsága és jóléte iránt. A vállalat azt állítja, hogy az Amazon Delivery App-ot használó sofőrök naponta emlékeztetőt kapnak a szünetek tartására. Azt is megemlítik, hogy szorosan együttműködnek a kézbesítési szolgáltató partnereikkel (DSP), hogy reális elvárásokat határozzanak meg, amelyek nem gyakorolnak indokolatlan nyomást a sofőrökre, miközben biztosítják a vásárlói elvárások teljesülését.

2021 áprilisában az Amazon nyilvánosan elismerte, hogy egyes sofőrök a kiszállítások során a palackokba vizelhetnek. A vállalat azonban ragaszkodott ahhoz, hogy ez a gyakorlat az egész iparágra kiterjedő probléma.

A dokumentumfilm aggodalmakat vetett fel az Amazon platformjának biztonságával és a listák manipulálhatóságával kapcsolatban. Rávilágít továbbá a globális óriás kihívásaira, amely Oobah Butler szerint gyakran feledékeny és tudatlan a belső működésével kapcsolatban.

A Channel 4 által készített "mérgező" című film a vádak lenyűgöző kombinációját mutatja be, a megkérdőjelezhető termékbiztonsági ellenőrzésektől kezdve a gusztustalan munkakörülményeken át az Amazon bonyolult adóügyi szabályozásáig. Bár az Amazon azt állítja, hogy a dokumentumfilm torz képet mutat be a működéséről, a vádak emlékeztetnek a fokozott figyelem és az elszámoltathatóság szükségességére, különösen egy olyan vállalat esetében, amely arra törekszik, hogy "a Föld leginkább ügyfélközpontú vállalata, a Föld legjobb munkaadója és a Föld legbiztonságosabb munkahelye" legyen.

A dokumentumfilm azonban egy másik narratívát sugall, ahol ezeket az értékeket nem tartják olyan következetesen tiszteletben, mint kellene.

Forrás: interestingengineering.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás