promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Észvesztő fájdalom várt a nőre, aki a világ legmérgezőbb növényébe botlott
Borítókép:  Képünk illusztráció. Forrás: Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Erdei kirándulásra indult a nő, ám egy veszélyes találkozás után valóságos földi pokol várt rá.

Nagyon sok ember számára jelent igazi testi-lelki feltöltődést, amikor egy fárasztó és idegölő munkahetet követően végre kirándulni indulhat az erdő megnyugtató csendjébe. Kevés kellemesebb dolog van, mint hallgatni a madarak énekét és figyelni a természet apró rezdüléseit séta közben. A boldog kikapcsolódás azonban könnyen pokoli kalanddá válhat, ha nem figyelünk kellően és olyan baleset ér minket, mint történetünk főszereplőjét.

Az IFLSience adott hírt a 42 éves Naomi Lewis esetéről, aki az ausztráliai North Queenslandben tavaly júniusban erdei biciklizés közben leesett a kerékpárjáról és az útról legurulva egy bokorban kötött ki. Az esés okozta zúzódások jelentették a legkisebb gondot a szerencsétlen nőnek, aki pechére pont egy a népnyelvben csak Gympie-Gympienek becézett óriás ausztrál szúrófa leveli között landolt. Nem véletlenül tartják ezt a világ legveszélyesebb növényének.

Hasonlít a nálunk is megtalálható csalánra, hiszen ez a növény is apró szőrszálak révén juttatja be a mérgét áldozatába, azonban a hasonlóságok sora itt véget is ér. A szúrófa olyan pokolian erős fájdalmat képes okozni, hogy több áldozata intenzív osztályra került, míg sok olyan az állatot, amelyek véletlenül hozzáértek, el kellett altatni a szenvedésük miatt. Mérge a veszélyes pókok és skorpiók által termelt anyagokhoz hasonlít és a gyötrelem, amit okoz, nem ritkán hónapokig is eltarthat.

Naomi balesetét követően a férje igyekezett segíteni rajta és próbálta a mérgező növény szőrszálait eltávolítani párja bőréből. Az erdőből való kijutás után egy hetet kellett kórházban töltenie, ahol erős fájdalomcsillapítókat kapott.  

A szerencsétlenül járt nő így fogalmazott:

„Négy gyermekem van. Közülük három császármetszéssel jött a világra, míg a negyedik hagyományos úton, de egyik esetben sem éreztem olyan fájdalmat, mint amit most kellett átélnem.”

A korházból való hazatérését követően még kilenc hónap elteltével is szokott időnként fájdalmat érezni a lábában. Az ő példája is jól mutatja, hogy a természet csodálatos, de nem csupán gyönyörű, hanem rettenetesen veszélyes és fájdalmas titkokat is rejt. Az alábbi YouTube videók segítségével jobban megismerhetjük ezt a rettenetes növényt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás