promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ legveszélyesebb strandjai - ide ne menj nyaralni, ha félted az életed
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha még nem szervezted le az idei nyaralásod, vagy azon gondolkozol, hol érdemes folytatnod, akkor mi adunk pár tippet, hova ne utazz el, mert nem biztos, hogy túléled.

Még kitart a nyár és ilyenkor legjobban vízparton érezzük magunkat. Ezért is van, hogy sokan látogatnak ilyenkor el strandokra, hogy kipihenjék az egész éves fáradalmaikat és jól érezzék magukat a homokban feküdve egy hideg itallal a kezükben. De néhány strandon ez elképzelhetetlen.

Ugyanis van a világban egy-két rejtélyes hely, ahol még az adott ország saját kormánya is felhívja a turisták figyelmét, hogy ezeket a részeket messziről kerüljék el.

Némelyeknél magas sziklák vannak a víz mentén, amelyek bármelyik pillanatban leomolhatnak, máshol kígyók vagy krokodilok randalíroznak. De mi most összeszedtük a világ legveszélyesebb strandjait, amelyeket ajánlatos inkább elkerülni: 

1. Uttakleiv Tengerpart – Norvégia

Akár mennyire is meleged van itthon, hűsölésre ne a norvégiai Uttakleiv tengerpartot válaszd. Ugyanis a part körüli időjárás rendkívül kiszámíthatatlan és akár percről-percre változhat. Bár a turizmus a térségben virágzik, de a látogatók nem feltétlen készültek fel a fagyos hőmérsékletre vagy az ördögi hóra. Az átlag hőmérséklet -10 és -13 fok között ingadozik, így ha mégis arra jársz, viselj meleg ruhát.

2. Kígyó sziget – Brazília

Ilha de Queimada egy kis sziget Braziliában, melyet csak „Kígyó szigetként” ismernek. A sziget több, mint 4000 kígyónak ad otthont és itt található a világ legmérgezőbb kígyójának egyike. A braziliában történt kígyómarások 90%-a a szigeten lakó kígyók miatt történtek. Így a sziget turisták számára nem látogatható.

3. Morecambe öböl – Anglia

Idegenvezető nélkül inkább kerüld el az angliai Morecambe öblöt. Az ottani partszakasz ugyanis folyamatosan változik, hol elárasztja a víz, hol kiszárad. Mivel az öböl partjánál 4 folyó találkozik, így az ember bármelyik pillanatban elveszítheti a lába alól a talajt.

4. Jurassic part – Anglia

A dél-angliai Doven és Dorset mentén elterülő Juassic parton külön figyelmeztető táblák hívják fel a turisták figyelmét az ottani veszélyekre. A part mentén ugyanis hatalmas sziklák vannak, melyek bármikor beomolhatnak és a földcsuszamlás eltemetheti az arra járó turistákat. A veszély ellenére a Jurassic part az UNESCO Világörökség része. A leomló sziklák sok ősi növény és állat kövületeit tárják fel.

5. Cable Beach – Ausztrália

Népszerű és egyben gyönyörű az ausztráliai Cable Beach, de veszélyektől ez sem mentes. Sok turista inkább más strandok felé veszi az irányt a parton tartózkodó sok krokodil miatt. Még a krokodilok a napon süttetik magukat, addig számos cápafaj úszik a vízben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás