promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sosem látott dolog került elő II. Erzsébetről, erre a titkára is fény derült
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

II. Erzsébet gyerekkorának egy szelete került elő nemrég. 

II. Erzsébet királynőről sok minden tudható, beleértve a gyerekkorát is. Édesapja csak véletlenül lett király, ugyanis eredetileg nagybátyja VIII. Eduárd uralkodott volna, ha nem szeret bele egy elvált színésznőbe. A kis Erzsébet élete így egy csapásra megváltozott, már gyerekkorában arra készítették fel, hogy egyszer királínő lesz belőle. Ám ez nem azt jelenti, hogy ne lett volna gyerekkora. Testvérével, Margittal sokat játszott és most egy régi rajz is előkerült, amelyet még óvodás korában rajzolt.

Az eddig még soha nem látott rajzon egy kis házikó látható, amelyet a királynő a Pán Péter szerzőjének, JM Barrie-nek rajzolt, amely csaknem egy évszázaddal később eladásra is került.

A sok ablakos épület zsírkrétás képét elküldték Barrie-nek, az anyakirálynő bocsánatkérő levelével együtt. Erzsébet édesanyja ugyanis leírta, hogy ne haragudjon a szerző az rajzért, de az akkor még kis hercegnő egyszerűen ragaszkodott az elképzeléséhez, még annak ellenére is, hogy a tetőre is sok kicsi ablakot rajzolt. Szakértők úgy gondolják, hogy a rajz a néhai királynő gyermekkori víziója lehet arról, hogy milyennek kell lennie a Great Ormond úton található kórház új épületének, amely akkor még épült. 

Barrie-t köztudottan erős kötelék fűzte a királyi családhoz az 1930-as években, és a Pán Péter szerzői jogát a Great Ormond Street Kórháznak ajándékozta. Az új épületet VI. György király és az anyakirálynő nyitotta meg hivatalosan 1938-ban. A levélen nincs dátum, de azt feltételezik, hogy az 1930-as évek elején írták, amikor Erzsébet hercegnő négy és hat év közötti lehetett. Az azonban szerepel rajta, hogy a Piccadilly 145-ből küldték, amely a család londoni sorháza volt, mielőtt VIII. Eduárd 1936-ban lemondott a trónról, és Erzsébet családjával a Buckingham-palotába nem költözött - írja a Daily Mail

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás