promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiszivárgott Harry és Meghan titkos levelezése: végérvényesen lebukott az álompár
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Harry herceg és Meghan Markle ismét kényelmetlen helyzetben találták magukat, az angol sajtó ezúttal sem kíméli a sussexi párt.

Hatalom, pénz, csillogás. Valószínűleg ezek azok a fogalmak, amik először eszünkbe jutnak, mikor egy királyi családról beszélünk, pedig az uralkodó család tagjának lenni nem fenékig tejfel, főleg amióta a tömegkommunikáció olyan szintre fejlődött, hogy az újságírók és a média minden lépését nyomon követheti az embernek. Azóta tudjuk, hogy a királyok és hercegek is csak emberek, gyarlósággal, hibákkal, jellemhibákkal, és hogy egy királyi család részének lenni nem csak különleges kiváltság, hanem kötelezettség. Az ember nem csak többet várnak, hanem egyenesen tökéletest is, olyat, amilyenek ők maguk nem tudnak lenni.

A brit királyi családnál talán nincs is ma híresebb uralkodó dinasztia, az "alattvalók" minden apró hírre kíváncsiak velük kapcsolatban. Nagyon kevésen múlik az, hogy kinek a jutalma lesz kárhozat és ítélkezés, és kit ünnepelnek, zárnak szívükbe gyorsan az emberek. Meghan Markle és Harry herceg házassága ebből a szempontból egyértelműen az első kategóriába esik, de még mielőtt nagyon megsajnálnánk  a királyi kötelezettségeikről lemondó sussexi párt, észre kell vennünk, hogy ennek a képnek a kialakításában ők maguk is tevékenyen részt vettek, és vesznek is a mai napig. Harry herceg és felesége sokkal tudatosabban és direktebben használják a médiát, mint a királyi család más tagjai. Az emberek azonban sokszor kiszagolják a hamisságot

A "Meghan Merkle-sztorit" eleinte úgy próbálták keretezni, mint Diana hercegnő tragikus történetét, a fiatal lázadó, kívülálló, aki szembe megy a királyi család avíttas szabályaival, kicsinyesnek tűnő játszmáival és manipulációjával. Csakhogy Meghan a polgári származása miatt nem is említhető egy lapon a megboldogult walesi hercegnével, így az emberek viszonyulása ahhoz, hogy Harry herceg őt választotta feleségül, koránt sem volt olyan pozitív.

A pár minden létező úton-módon igyekszik más fénytörésben feltüntetni a sztorit, ennek köszönhető, hogy tavaly az ő felügyeletükkel, hathatós közreműködésük, elkészült a Harry & Meghan című Netflix dokumentum sorozat, ami nem a nemesi származás hiánya mellett a faji szempontot is behozza a történetbe.

Azóta viszont  folyamatosan esnek ki az újabb csontvázak a szekrényből, most éppen a Dail Mail hozott nyilvánosságra egy levelezést a pár produkciós cégének, az Archwellnek a fiókjából, ami a pár New York-i látogatásával kapcsolatos előkészületekről szól, és vannak benne kellemetlenebb részek. Ebből a levelezésből az derül ki, hogy az amerikai állami iskolába történő látogatásuk során

olyan papírokat írattak alá az intézmény vezetőivel és a diákokkal, amik megtiltották, hogy bármilyen negatív véleményt fogalmazzanak meg róluk vagy a projektjükről.

Harry herceg és Meghan Markle vért izzadva próbálnak minél pozitívabb színben feltűnni, ám egyre kevesebb sikerrel, így annak is egyre kisebb a valószínűsége, hogy ismét hivatalos teendőket lássanak el (egy felmérés szerint ezt a megkérdezettek 40%-a élesen elutasítja. A Netflixnek készített dokumentum sorozatért egyes értesülések szerint 100 millió dollárt kaphattak.

A levelezésből az is kiderül, hogy az a Archwell a hercegnő mesekönyvéhez kötődő iskolai rendezvényről is vitát folytatott a kiadó Penguin Random Hause-val. Az iskola játszóterén egy sátrat állítottak fel az esemény céljából, hogy a hercegnéhez illő atmoszférát teremtsenek, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy meghamisították a dekorációt. Emellett az eredeti sajtóközleményt is megváltoztatták, mert túl reklámszagúnak ítélték azt a részt, hogy a hercegnő a saját könyvéből fog felolvasni.

A Brit újságírókat is kitiltották a rendezvényről.

Szigorúan ellenőrizték, hogy mely sajtóorgánumoktólérkeznek az újságírók, és ezek közül sokan tiltólistára kerültek, inkább olyan balra húzó orgánumoknak nyilatkoztak csak, mint amilyen a New York Times vagy a Vogue. A négy legismertebb bulvárlak, a Daily Mail, a Sun, Az Express és a Mirror tiltólistára került - ami persze valahol érthető is, hiszen ezeknek az újságoknak óriási szerepe van abban, hogy a sussexi párnak ilyen rossz a megítélése a közvéleményben.

Az iskola látogatásával kapcsolatban komoly szigorításokat is bevezettek. Az újságírók listáját szigorúan ellenőrizték, és a baloldali lapokat részesítették előnyben, míg a brit újságírókat kitiltották az eseményekről. Az iskola képviselői is részt vettek az események előkészítésében, és igyekeztek a hercegnét támogatni.

Egy újságíró kísérletet tett a részvételre, de megtagadták a belépését azzal az indokkal, hogy nem jelezték időben a részvételi szándékukat. Ugyanakkor a szervezők mégsem jártak el tisztességesen, mert a Dail Mail újságírójától arra hivatkozva tagadták meg a részvételt, hogy nem jeleztek időben. Ami nyilvánvaló hazugság, hiszen a levelekből is kiderül, hogy a Dail Mail tiltólistára került.

Forrás: DailyMail

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás