promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghan Marklenél elszakadt a cérna, rengeteget küzdött ezért a kapcsolatért de most már biztosan vége
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Meghan Markle megunta a szélmalomharcot: feladta és nem kér többet belőle.

Hosszas jogi csatározások előzték meg a mostani döntést. Miután a Spotify júniusban törölte a Meghan Markle és Harry herceghez tartozó podcastot, a színésznő hivatalosan is lemondott róla a közös megegyezéssel történő szerződésbontással, mivel a vártakhoz képest alacsonyabb bevételt hozott a cégnek és a gyártási folyamatok sem mentek gördülékenyen. Az 'Archetypes', a hercegné női egyenjogúsági műsora volt, amely közel 20 millió dollárt hozott a zenei streamingfelületnek.

A szerződés felbontása után a királyi pár meg akarta szerezni a név szerzői jogait, de nemleges választ kaptak az erre irányuló kérésükre. Az Amerikai Szabadalmi és Védjegyhivatalnál 2022 márciusában kérelmezték a kisajátítást ArchewellAudio nevű cégük nevében, de 10 hónappal később nemet kaptak egy indoklással, összetéveszthetőség veszélye állhat fenn egy másik, már piacon lévő branddel kapcsolatban.

Az elutasítás után az Archetypes tulajdonosa és alapítója, a sussexi házaspár kizárólagos jogot követelt a védjegy használatára letölthető hangfelvételek és podcastok készítésére és megszólaltatására bármilyen olyan témában, amely a "nők kulturális kezelésével és a nőkkel szembeni sztereotípiákkal" kapcsolatos.

Mivel elutasították a pályázatot, az ügyvédek még három hónapot kértek annak az újbóli benyújtásra, de ez végül tárgytalan, mivel úgy döntöttek, hogy kifejezetten lemondanak a név kizárólagos használatáról, miután felbontották a szerződést a streaming céggel.

A podcast 2022. augusztus 23-án indult, és sportolókkal, művészekkel és szakértőkkel folytatott beszélgetéseken alapult a női szerepek és a női társadalmi jelenléttel kapcsolatos ellentétes sztereotípiákról. A hallgatók mindössze egy évadot élvezhettek az egyébként fontos témát boncolgató műsorból, miután a Spotify a színésznő és a herceg közös tulajdonában lévő Archewell Audio céggel felmondta a szerződést. Mindössze 12 epizódot tudtak készíteni, amelyben a hercegné volt a műsorvezető. Ezzel egy korszak vége lezárul.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás