promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Friderikusz Sándor megtalálta Magyarország eltűnt csodagyerekét, évtizedek után szólalt meg a nyilvánosság előtt
Borítókép:  YouTube/ Friderikusz Podcast
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szász Marciról egykoron mindenki azt hitte, hogy híres tudóssá válik, ám az élet teljesen más mederbe terelte őt. 

Szász Marcit több, mint 20 évvel ezelőtt ismerte meg az ország és úgy hírlett róla, hogy a jövőben nagy dolgokra hivatott. A fiatalember tízévesen tűnt fel Friderikusz Sándor műsorában, választékos beszédével és átlagon felüli IQ-jával egy csapásra híressé vált. Egy átlagos felnőttnek 100-120 az intelligenciahányadosa, az ő IQ-ja ötévesen 195 volt.

Friderikusz Sándor egy évvel ezelőtt visszahívta Marcit a most már YouTube-on futó műsorába, ahol az akkor már 34 éves felnőtt férfi mesélt arről, hogy mi történt vele az elmúlt évtizedekben. 

Marci 15 évesen már leérettségizett és egyetemre ment Miskolcra, mérnök-informatikus szakra, de egyetemi tanulmányait kénytelen volt félbehagyni. A háttérben azon kívül, hogy úgy érezte, hogy nincs értelmét a továbbtanulásnak, az is húzódott, hogy rengeteg bántást kapott a tanároktól és az évfolyamtársaitól. Elhagyva az egyetemet belevetette magát a startupok világába, amellett dolgozott saját rendszerező szoftverén is, miközben jó néhány informatikai projektbe is belevágott.

Azóta tíznél is több munkahelye volt, jelenleg informatikusként dolgozik és boldog párkapcsolatban él barátnőjével. 

„Nagyon hosszú ideig ott volt bennem az a nyomás, vagy az a feltételezett irányomba táplált elvárás, hogy valami óriási nagyot le kell tennem az asztalra. Mi az az óriási nagy, amit le lehet tenni? ”

- nyilatkozta a fiatalember Friderikusz Sándor podcastjában.

Hozzátette, hogy az egyedüli csoda az az volt az egészben, hogy gyorsan tudott gondolkodni és volt egy olyan munkafolyamata, amely által gyorsan össze tudta szedni magában egy feladathoz kellő dolgokat. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás