promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A MÁV fontos bejelentést tett, ismét megbénulhat a közlekedés
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar vasút hálózatban történt változások és felújítási munkálatok már szeptember elején is rengeteg akadályba ütköztek, a második ütemben tovább fokozódik a szükségessé vált káosz.

Az első hullámban érkezett felújítási munkálatok, amely szeptember 4. és 14. közé estek, már így is rengeteg bosszúságot okoztak a vonattal közlekedőknek, ugyanis a pótlóbuszok befogadóképessége nem tudta ellátni az amúgy normál esetben a vasútat használók számát. Sajnos rengetegen elkéstek munkájukból és az iskolából is, ami nem feltétlenül volt jó pont a nebulóknak, de a jóérzésú pedagógusok szerencsére elfogadták az érthető indokot.

Ráadásul a Győr és Pápa közötti vonalnak már időszerűvé vált a korszerűsítése, itt csak a felújítás időintervallumának megválasztása nem volt szerencsés.

Október 27-től megkezdik a következő felújítási munkálatokat is, amely immáron mindkét vágányt érinteni fogja a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon, ami teljes vágányzárral fog járni. A MÁV már előre elnézést kért az utasoktól a várható kellemetlenségek miatt és megköszönte az utasok türelmét is, ugyanis olyan munkálatokat fognak végezni, amelyet jelentős földmozgatással tudnak csak eszközölni. Ez nagyjából egy másfél kilométeres szakaszra vonatkozik.

Ennek értelmében a felújítás teljes vágányzárt igényel, ami október 27-től november 17-ig tart majd.

"Mindkét vágány alatt, egy időben két-három méter mélyen a kivitelező elbontja a földművet. Ezt a stabilizációt biztosító munkálat és a pálya újjáépítése követi. A 140 km/h-s sebesség visszaemeléséhez elvárt minőségű pályaállapot csak így hozható létre" – írja a MÁV hivatalos közleményében.

November 18-tól pedig folytatják a vágány átépítését, amely előreláthatólag december 9-ig tart majd. Rengeteg türelelmre lesz majd szükség mind az utasok, mind pedig a MÁV részéről, de abban is minden érintett egyetért, hogy erre a korszerűsítésre már réges-réges szükség lett volna, hogy megkönnyítsék az utazók és a MÁV dolgozóinak életét is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás