promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási káosz alakult ki, miután beintett a MÁV az iskolakezdésnek
Borítókép:  pixabay.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Becsöngettek az iskolákba, de a vasutat ez nem hatotta meg és erre a hétre tette pályafelújítását. A szülők, a diákok és a pedagógusok is bosszankodnak.

A MÁV nem teketóriázott egy másodpercet sem és pályafelújítási munkálatait szeptember 4. és 14. közé időzítette, ami pont egybeesik az iskolakezdés időpontjával. A karbantartás a Győr és Pápa vonalon érvényesül, amely nem csak a munkába járást nehezítette meg, de a diákok és a pedagógusok közlekedését is, akik kénytelenek a MÁV által biztosított pótlóbuszt igénybe venni. Igazán nagyvonalú gesztus ez a vasút részéről, azonban egy igen fontos dologra nem sikerült gondolniuk.

A szakaszon lévő pótlóbuszok ugyanis a vonat menetrendje szerint közlekednek megközelítőleg 20-25 percenként, de minden bizonnyal rosszul mérték fel a buszok befogadóképességét, mert hogy ennyi utas semmiképp sem fér fel egy adott időpontban induló járatra.

A karbantartás miatt így a pótlóbuszok előtt tobzódó tömeg jóformán élet-halál harcot vív a járműre való feljutásért, ami rengeteg konfliktust és stresszt okoz. Minden bizonnyal rengeteg vasutas és több szakmabeli családtag is csuklik ezen a héten, de nagy valószínűséggel egyéb megoldás nem fog születni. Így mind a munkavállalóknak, mind a diákoknak, mind pedig a pedagógusoknak számolniuk kell ezen a héten a késéssel és a reggeli időpontokra való személyes megbeszélések áttételével.

Nem szokatlan egy ilyen döntés a MÁV-tól,

de az ehhez hasonló korlátozásokat leginkább kényszerhelyzetben szokhattuk meg tőlük. Ilyen a téli időszakban leesett első hó, amely az utóbbi években általában egy szép vasárnapi napra esett, de sajnos még így sem sikerült felkészülniük a kihívásokra. Ugyanez igaz a nyári időszak kánikulájában is, amikor bár nem kell félni a felsővezeték megfagyásától, a meleg miatt mégis hosszú perceket, olykor órákat várakoznak bizonyos szerelvények. Természetesen mindig kivételt képez egy vis major helyzet, ez azonban semmiképp sem mondható annak, hiszen még az érettségizetlen polgár is tudja, hogy szeptember elején minden oktatási intézménybe becsöngetnek és megsokszorozódik a tömegközlekedést használók száma. A MÁV ezt nem vette figyelembe.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás