promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli figyelmeztetést adott ki a MÁV, erről minden utasnak tudnia kell
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Karbantartás lesz a MÁV-nál, ami rengeteg utast érint majd.

A MÁV-nál rengeteg változtatás volt az utóbbi időben. Ahhoz már mindenki elkezdhetett hozzászokni, hogy ettől a hónaptól kezdve a vasúttársaság megszüntette az IC-pótjegyeket és a gyorsvonati pótjegyeket, így helyettük új, egységes árazású helyjegyeket vezet be a belföldi vonatokon. A változás célja, hogy egyszerűsítse és korszerűsítse a jegyvásárlást, és növelje az utasok elégedettségét.

Persze az utasok így is zúgolódnak, mivel a nyári hőség gyakorlatilag elviselhetetlenné teszi az utazást a klíma nélküli vonatokon. Sajnos a MÁV ez ellen nem tud tenni semmit, mivel jelenleg nincs elég klímával felszerelt kocsi, ezeknek a cseréjére pedig nincs forrás jelenleg.

A hónap elejétől a nem IC-minőségű kocsikból álló, de helyjegyköteles vonatokon, illetve vonatrészeken egységesen 300 forintra módosult a helyjegy ára.

Közben egy rendkívüli figyelmeztetést adott ki a MÁV, ami elég sok utast érinthet. Ahogyan a honlapjukon bejelentették, a jegyértékesítési rendszer karbantartása miatt július 19-én, szerdán 0 órától egészen 3 óráig nem működik majd a jegyértékesítés a menetrendi tervezőben (Elvira), a MÁV applikációban, az automatákon, a vonatokon (jegyvizsgálóknál) és a jegypénztáraknál.

Azt javasolják az utasoknak, hogy az érintett kisforgalmú, éjszakai időszak előtt vagy azt követően vásárolják meg a jegyüket, bérletüket. A vármegye- vagy országbérletet vásárlók az orszagberlet.hu oldalon tájékozódhatnak előre az értékesítési helyekről is.

Szóval aki éjszakai bagoly, az inkább most vegye meg a jegyét, mert utána csak hajnalban, vagy reggel lesz rá lehetősége.

A MÁV direkt így időzítette a karbantartást, amikor nem használják annyira sokan az Elvire rendszerét, vagy éppen az applikációt. Közben a TikTokon a MÁV már a hétvégi Forma-1-re is készül.

@mav.start Hétvégén Forma-1 Magyar Nagydíj, így egy Palik-klasszikussal hangolódunk rá. Tudtátok, hogy a Hungaroring flexijeggyel egész nap lehet a MÁV-Volán-csoport járatain utazni a pályára? #mavstart #mav #f1 #forma1 #hungaroring #palik #csorgo #balaton #balatonfured #m41 #nekedbe #foryou #fyp #travel #railway #train #utazas eredeti hang - Jóna Péter
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás