promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Botrányba fulladt Magyarország leghíresebb gasztrofesztiválja, mindenki öklendezett az ikonikus ételünktől
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hazaiak és külföldiek egyaránt rosszul lettek a Szegedi Halfesztiválon.

1997. szeptember 20-án rendezték meg az első Tiszai Halfesztivált, Szegeden. A szervezők súlyosan elszámolták magukat, ugyanis délre már az összes halászlé elfogyott és pánikhangulatban próbálták kiszolgálni az igazi magyar ízekért érkező vevőket. A fesztivál népszerűsége azóta is töretlen, rengetegen zarándokolnak el évről évre a kedvenc halas csemegéjükért.

Az utóbbi időben lehetett hallani bizonyos minőségromlásról és az infláció ezt a fesztivált sem kímélte, azonban mégis sokan hunytak efölött szemet és nagy reményekkel indultak el a csodás Szeged városába, egy jó családi halászlevezésre. Nos, idén minden eddiginél nagyobb botrányt kavart a termékek ár-érték aránya, tömegesen távoztak elégedetlenül a látogatók a fesztivál területéről.

Idén a legnagyobb nyertesek a környékbeli éttermek voltak, rengeteg éhes család inkább ezt az alternatívát választotta, máskülönben üres gyomorral kellett volna hazatérniük.

A Minden, ami Szeged! Facebook csoportban teljesen elszabadultak az indulatok, igazi kommentáradat érkezett azokra a posztokra, amikben az aminózus fesztiválról tartott valaki élménybeszámolót és nem voltak restek megosztani a személyes tapasztalataikat sem.

Volt, aki a 4400 Forintos ár ellenére egyszerűen a kukába dobta az ételét, a szerencsésebbek pedig még a vásárlás előtt látták, hogy valami híg, vizezett löttyöt akarnak eladni nekik a fenti áron és inkább elálltak a vásárlástól.

Menzás csirkepörkölt ízű alaplére panaszkodtak, a rántott hal pedig többek szerint nyesedékből készült, szintén horroráron eladva. Más azt mondta, hogy még a kóbor macskák sem ettők meg a nekik adott halat, megint más egyszerűen moslékfesztiválnak nevezte az eseményt.

A fesztiválról sokan fotókat is töltöttek fel a fent említett Facebook csoportban, azonban Instagramra is került a panaszáradatból. A kép készítője semmit sem bízott a véletlenre, még a stand üzemeltetőjének az adatait is lefotózta, valószínűleg azért, hogy véletlenül se vásároljon nála soha többet semmit. Az ártábla is világosan látszik, ami akkor is elég húzós lenne, ha az étel finom, de ebben az esetben az ember jobb szívvel fizeti: néha belefér ez címszóval.


A hivatalos kommunikáció szerint regetegen érkeztek és több ezer adag étel elfogyott, a kritikákra eddig még nem reagált a szervező.

Ha nem annyira szereted sem az éttermeket, sem a gasztrofesztiválok és főleg abban bízol, amit te készítesz el, akkor örülni fog az alábbi videónak. Ebben ugyanis bemutatják, hogy hogyan kell a hamisítatlan szegedi halászlevel elkészíteni. Jóval kevésbé bonyolult, mint azt gondolnád, így mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy vágjon bele nyugodtan.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás