promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Teljesen új szemszögből mutatjuk be az egyik kedvenc falatunkat, nyálcsorgatóan ízletes étek készülhet gazdaságosan
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A nyár egyik legnagyobb slágerét fogjuk most körbejárni, amit alig néhány étteremben lehet megkapni és ha mégis, akkor határozottan borsos áron.

Ez pedig a világ leghangulatosabb és legaranyosabb étkezési módja: a piknik. A legtöbbeknek erről a szóról drága, levegőn érlelt sonkák, nemes francia sajtok és friss bagett jut eszébe, egzotikus gyümölcsökkel, majd belenézve a tárcánkba el is engedjük az ábrándot. Ne tegyük!

Rengeteg alternatíva van az olcsó és ízletes piknikfalatkák megvalósítására, amivel könnyedén összedobhatunk egy 2-4 fős társaságnak elegendő rágcsálnivalót.

Most néhány ilyen tippet osztok meg veletek.

Keksz falatkák sajtkrémmel és sonkával, zöldfűszerbe forgatva

Hozzávalók:

1 zacskó sós ízesítésű keksz (legolcsóbb, ami kapható a boltban)

2 tubus sajtkrém (szintén jó a legolcsóbb)

1 csokor snidling

2 zacskó legolcsóbb pullyka- vagy csirkemell sonka

Összeállítás:

A kekszek egyik oldalát kenjük meg vastagon sajtkrémmel, tegyünk bele egy fél csirkemellsonkát, arra is menjen egy kis sajtkrém, majd nyomjuk rá a keksz tetejét. A snidlinget vágjuk apró darabokra, majd a keksz minden oldalát forgassuk bele. Ezzel el is készültünk.

Zöldségnyárs szalámival és sajttal, borsos mártogatóssal:

1 csomag szalámi

2 pritaminpaprika

1 csokor újhagyma

1 darab sajt

1 csésze majonéz

Egész bors, só

Vágjuk fel a hozzávalókat: a szalámikat félbe, a sajtot kis kockákra (tényleg nem kell nagy egyikből sem), az újhagymát ujjnyi darabokra, a pritaminpaprikát pedig kockákra. Minden nagyjából egy méretű legyen. Ezután vegyük a nyársakat és szép sorrendben fűzzük fel őket: Egy paprika, egy fél szalámi szintén félbehajtva, egy újhagyma, egy sajtkocka. Ezt ismételjük. Ízlés szerint sózhatjuk

Az egész borsokat törjük össze. A majonézt tegyük abba a tárolóedénybe, amibe szállítjuk majd, tegyük bele a borsot és keverjük el. Ebbe mártogathajuk a nyársainkat. Ez is kész.

Mini sajtburgerek:

4 darab kifli

1 csomag darált marhahús

1 csomag szeletelt sajt

Mustár, majonéz, ketchup, barbecue szósz, vagy igazából bármi, amit szeretünk

Savanyú uborka

1 fej hagyma

Só, bors, fokhagyma

Elkészítés: A kifliket vágjuk fel karikákra, nagyjából egy ujjnyi vastagra. A darált húst tegyük tálba, de egy fél kilós kiszerelés esetén elég lesz a fele is. Ebbe tegyünk sót, borsot, fokhagymát, majd tegyük kicsit hűtőbe, hogy megdermedjen. Olajat öntünk egy serpenyőbe és apró húspogácsákat sütünk, akkorát, ami épp jó két kiflikarika közé. A kiflikarikára tesszük ízlés szerint a szószt, amivel enni szeretnénk (végtelen a kínálat gyakorlatilag), rá a pici húspogácsa, ennek a méretnek megfelelő sajtszelet, egy szelet hagyma és egy megfelelő nagyságú savanyúuborka. Fogpiszkálóval összetűzzük és már lehet is vinni.

Remélem, hogy kipróbáljátok valamelyiket, mivel határozottan szórakoztató egy gyönyörű zöld füves réten falatozni, használjátok ki a jó időt ameddig még tehetitek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás