promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Panaszkodnak a Lidl vásárlói, országszerte megy a balhé
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Lidl most alaposan kihúzta a gyufát a vásárlóknál.

A Lidl büszke arra, hogy az alkalmazottaik villámgyorsan dolgoznak a kasszákban, a vásárlókat viszont pont ez dühíti a legjobban. Amúgy is sok panaszt lehet azzal kapcsolatban olvasni, hogy az üzletlánc elvárásai miatt a kasszások már-már túlságosan is gyorsan tolják kifelé a lehúzott árukat, és az ember egyszerűen képtelen tartani velük a tempót.

Persze az elégedetlen vásárlók egy része még mindig azt csinálja, hogy a kasszánál pakolnak be a táskáikba, ahelyett, hogy mindent először visszatennének a bevásárló kocsijukba, majd miután fizetettek, félremennek az üzletek szélén található, hosszú pulthoz, és ott kényelmesen elrendeznék a dolgait.

Valóságos panaszcunami zúdult most a Lidl-re, miután közzétettek a Facebook-oldalukon egy posztot arról, hogy a pénztárosaik azért olyan gyorsak, mert a középső nevük "villám".

„Ha ennél gyorsabbak lennének, vissza kéne mennem az időben, hogy el tudjam kapni az árut”

„Én utálom ezt a gyorsaságot! Sürgetve érzem magam, amit nem szeretek. Jó ötlet volt az önkiszolgáló pénztár, már csak azt használom!”

„Mondjuk én örülnék ha nem hajigálná a cuccom...szóval pont nem bánnám, ha kicsit lassabb lenne. Ha tehetem, az önkiszolgáló kasszához megyek inkább”

„Nekem minden elpakolás egy kihívás, egy saját magamat felül teljesítő géppé változom. A feleségem csak óvatosan hátra áll, amikor neki áll a pénztárosunk a melónak”

„Olyan gyorsak, hogy szinte minden alkalommal elütnek valamit, aztán jöhet a törlés, ami persze időigényes, főleg ha 2-3 perc, míg valaki előmászik a kassza kulccsal”

Valaki a kommentszekcióban elárulta, hogy ő azt utálta a legjobban, mikor a fizetés után a pénztáros meg sem várta, míg elpakol, hanem máris elkezdte lehúzni a következő vásárló cuccait. Így aztán már többen azt csinálják, hogy először elpakolnak - a saját tempójukban -, csak azután fizetnek, hiszen addig a kasszás úgysem tud mit csinálni, nem tud rátérni a következő sorban állóra. Ezzel csak az a gond, hogy emiatt vannak, akik kihasználják a helyzetet, és szándékosan, idegesítően lassan pakolásznak, rendezkednek - a többi vásárló legnagyobb "örömére".

Természetesen vannak bőven, akik tudják, hogyan kell helyesen pakolni a Lidl-ben, és tetszik nekik, hogy az üzletekben tényleg ilyen gyorsan végeznek a pénztárnál.

„Ezért járok oda! Nem kell a fél életemet sorban állással töltenem, miközben nyugodtan megvárják, hogy elpakoljak, ha nem bírom a tempót. Vannak helyek, ahol munka közben műteni lehet a pénztárost, mert neki nem sürgős, úgyis ott van egész nap. És persze az is fontos, hogy az érzékenyebb árut ne dobálja a pénztáros. Más boltokban tapasztaltam, szóvá tettem, majd szépen elszoktam a bolttól... Plusz köszönnek és szép napot kívánnak (persze én is)! A kedvesség ingyen van és mindkét félnek sokkal jobb a napja tőle”

Megint mások kiemelték, hogy többek között ez a villámgyorsaság az oka annak, hogy inkább az önkiszolgáló kasszát választják - így saját bevallásuk szerint elkerülik a kellemetlenségeket, és az elütéseket. Volt olyan kommentelő is, aki tisztázta a panaszkodók előtt, hogy mi az oka annak, hogy a Lidl dolgozói ilyen villámgyorsan húzzák le az árukat.

„Azt azért tudnia kellene mindenkinek, hogy a pénztárosok nem azért húzzák olyan tempóval mert olyan kedvük van, hanem mert ez a cég elvárása. Bizonyos áthúzott termék / perc átlag alatt, nem megfelelő a munkavégzés, és ejnye bejnye van. Sokkal többet nyom a latban a vevővel való bánásmód, a kedvesség, ez is elvárás, de többet érnek a számok a mai világban mint az emberi hozzáállás. Ettől függetlenül, vannak olyan emberek akik tudják a kettőt egyszerre, akik kedvesek, és gyorsak is, és nem fáj az a napi pár perc amit velük kell tölteni a szalagnál”

Ez volt az a poszt, ami alatt vásárlók százai írták le a véleményüket a Lidl-ről:

Hát úgy, hogy a pénztárosaink középső neve VILLÁM.

Posted by Lidl Magyarország on Saturday, August 26, 2023
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás