promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nincs remény Lajcsi számára? Kitálalt a börtönorvos az állapotáról
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Galambos Lajos állapotáról vallott a börtönorvos, a bíróság meghozta a döntését.

Galambos Lajosról folyamatosan azt hallani, hogy egyre rosszabb állapotban van, nagyon lefogyott, és kizárólag folyékony halmazállapotú ételeket tud bevinni. Olyanokról is lehetett hallani, hogy már annyira legyengült, hogy egyedül képtelen lenne járni, mindig segítségre szorul. A Promotions-nek nyilatkozó, egyik rabtárs családtagja azonban rácáfolt ezekre az állításokra, lapunknak mondta el, mi is az igazság Galambos Lajos börtönéletéről.

Lajcsi és ügyvédje most gőzerővel azon dolgoztak, hogy a bíróság rábólintson az otthonápolási kérelemre, amit az egészségi állapota miatt nyújtottak be. A trombitaművész már a bevonulással is mókolni próbált, de végül csak nem tudta elkerülni, hogy megkezdje a 3 év 6 hónapos börtönbüntetését, de az elmúlt 4 hónapban sem tettek le arról, hogy mihamarabb kijuttassák onnan Lajost, hogy az otthonában töltse le a büntetését, és a legjobb orvosok tudják kezelésbe venni a betegsége miatt.

Sajnos azonban Lajcsival rossz hírt közöltek, ugyanis a Székesfehérvári Törvényszék másodfokú tanácsa meghozta a döntést, melynek értelmében a zenész marad a börtönben.

Dr. Csontos Zsolt ügyvéd ezt megerősítette; elmondta a Blikk-nek, hogy a büntetés-végrehajtás orvosa nem tartotta megalapozottnak azt a felvetést, hogy Lagzi Lajcsi részben vagy egészben önellátásra képtelen lenne, és a bíróság ezt el is fogadta. A jogász hozzátette, hogy szakértői bizonyítást nem rendeltek el az ügyben, és bár Lajost nagyon letaglózta a rossz hír, most már azt tervezgeti, mihez fog kezdeni a szabadulása után.

Ügyvédje szerint furcsa, hogy nem rendeltek el szakértői vizsgálatot, hiszen védence egészségének folyamatos romlása szemmel láható.

„Továbbra is igaz, hogy szinte csakis folyékony halmazállapotú táplálékot tud bevinni a szervezetébe: leves, pörkölt szaftja, tea és hasonlók. Egyre csak fogy és fogy, ráadásul már olyan gyomorfájdalmak gyötrik, hogy rendszeres látogatója a börtönorvosnak. Elismerem: a bv a saját keretei közt minden tőle telhetőt megtesz, hogy ügyfelem a szükséges egészségügyi ellátást megkapja, ugyanakkor Lajcsinak van olyan krónikus betegsége is, amelynek a műtéti kezelése a büntetés-végrehajtás keretei között nem oldható meg”

A döntés jogerős, fellebbezni nem lehet ellene, de később újabb kérelmet lehet majd benyújtani a bíróság felé.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás