promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megvan a világ legtökéletesebb testű nője, eszedbe sem jutna a nyertes de a tudomány kimondta hogy ő a legszebb
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lépjetek arrébb, klasszikus szupermodellek! Itt az ideje, hogy a tökéletesség igazi megtestesítőjét ünnepeljük, méghozzá a mesés Kelly Brook-kal és az ő gömbölyded, teltebb formáival.

Mondj búcsút a korlátozó szépségnormáknak, és köszöntsd a testpozitivitás új korszakát, ugyanis új sztár lépett trónra. Kelly bebizonyítja, hogy a domborulatok nem csak szépek, hanem egyenesen káprázatosak.

Marilyn Monroe időtlen vonzerejétől a Kate Mosshoz hasonló modellek által népszerűsített vékony sziluettig a szépség kifejezése folyamatosan változik. Nincs olyan része a női testnek, amire egyetemesen, akár 20 éves keresztül azt mondták volna, hogy így ideális, legyen szó akár olyan apróságokról, mint a szemöldök. A szépségideálok folyamatosan újraértelmeződnek, akárcsak a "tökéletes test" elképzelése is. Elizabeth Taylortól Kim Kardashianig sokáig az ideális női testnek a gömbölyded homokóra számított.

 

Az újabb tanulmányok azonban megkérdőjelezték, hogy a hagyományos homokóra alak lenne a legtökéletesebb. Ehelyett a Newcastle-i Egyetem megállapította, hogy az ideális nő teste gömbölyűbb, teltebb alakú. Megállapították, hogy a tökéletes test 18,85-ös BMI-vel rendelkezik, 93 cm-es mellbőséggel, 61 cm-es derékkal és 87 cm-es csípővel. Egy másik tanulmány szerint fontos a csípő és a derék aránya is.

A brit színésznő és modell, Kelly Brook 18,5-es BMI-jével és testméreteivel szinte tökéletesen megfelel ezeknek az ideális testarányoknak. A csípő- derék aránya pedig a férfiak szerint szintén megfelel az ideális tartománynak.

Ez azt jelenti, hogy teste, amelyet a mai társadalom kissé ducinak nevezhet, ideális méretű és alakú. Emiatt a sztereotíp hozzáállás miatt a tökéletes női alak megtalálása folyamatos kihívást jelentett. Azt, hogy mit nevezhetünk ideálisnak, tudományos kutatások, társadalmi hatások és változó divatirányzatok, valamint az ideális testalkatról alkotott kulturális nézetek alakítják. Hamar világossá válik tehát, hogy a szépség definíciója szubjektív és összetett, és a testformák és méretek egész sorát érinti.
 
Jelenleg azonban ez a legújabb felfogás, miszerint egy kissé teltebb alak is lehet teljesen tökéletes. Ez rávilágít a sokféleség elfogadásának fontosságára és annak felismerésére, hogy a szépség nem ölthet egyedi formát. Minden testnek megvan a maga szépsége és története, amely megérdemli, hogy megmutassuk, függetlenül a méretétől és arányaitól.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás