promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Liptai Claudia felszabadult sikkantásairól sokan csak álmodoznak, mióta megosztotta nyaralása intim pillanatait
Borítókép:  Profimédia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A horvát tenger, különösen az Adriai-tenger, híres a gazdag tengeri életéről, és valóban találhatók delfinek a területén és leutóbbi posztja szerint Liptai Claudiának is volt szerencséje találkozni velük. Az itt élő delfinek több fajhoz tartozhatnak, és már régóta jelen vannak ezen a területen. Az egyik leggyakoribb delfinfaj, amely előfordul a horvát tengerben, a közönséges delfin (Delphinus delphis). Ezek a delfinek közepes méretűek, általában 2-3 méter hosszúak, és jellegzetes fekete-fehér színűek. A közönséges delfinek társas lények, és gyakran láthatók csoportokban úszni. Az Adriai-tengerben élő közönséges delfinek gyakran követik a hajókat, és élvezik a hullámokban való játékot.

Egy másik faj, amely előfordul a horvát tengerben, a palackorrú delfin (Tursiops truncatus). Ezek a delfinek nagyobbak lehetnek, akár 4 méter hosszúak is, és szürke vagy sötét színűek.

A palackorrú delfinek is társas lények, és gyakran láthatók csoportokban úszni. Ők is kedvelik a hajók követését és a hullámokban való játékot.

A horvát tengeren belül a legjobb esélye a delfinekkel való találkozásra a középső és déli részen van, különösen a Dalmáciai régióban. Például a Kornati-szigetek és a Vis-sziget környéke ismert területek, ahol gyakran láthatók delfinek. Emellett a Kvarner-öbölben és az Isztriai-félszigeten is előfordulhatnak delfinek.

A delfinek egyébként védett állatok, és fontos tiszteletben tartani az őket érintő szabályokat és előírásokat. A horvát tengeren érdemes csatlakozni egy szervezett delfintúrához, amelyet tapasztalt helyi vezetők vezetnek. Ők ismerik a legjobb helyeket és időpontokat a delfinek megfigyelésére, és biztosítják, hogy a találkozásuk etikus és környezetbarát legyen.

A horvát tengerben található delfinek jelenléte és megfigyelése izgalmas és felejthetetlen élményt nyújthat mindazoknak, akik szeretnék felfedezni a tengeri élővilág csodáit. Így történt ez egyik kedvenc műsorvezetőnőnkkel is, Liptai Claudiával, aki lélegzetelállító videót posztolt nemrég.

"Valamiért az embereknek különleges kapcsolódása van a delfinekhez. Mi az elmúlt órákban több családot is láttunk. Határozottan családot mert a film közepén látszik is ahogy egy bébi delfin is kibukkan. A saját hangom levettem mert az öröm ittas sikítozás lehet , hogy zavarná az élményt! "

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás