promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rubint Réka páros lábbal szállt bele a feleségekbe és az anyákba, a kommentelők szétszedik megosztó véleménye miatt
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rubint Réka egy podcastben azt mondta, a nők többsége házasság után cselédjelmezbe bújik, így eltűnik a valódi személyiségük, a kommentelők többsége viszont kikérte magának a fitneszlady véleményét.

Rubint Réka Orosz Cynthia Stories Podcast című YouTube-műsorának vendégeként a női szabadságól és önmegvalósításról beszélt, mely szerinte súlyos csorbát szenved, miután kimondták a boldogító igent, ugyanis onnantól kezdve szerinte megszűnik a korábbi élet és felváltja az anya szerep, a főzés, a mosás és a takarítás.

„Nagyon sok nő nem mer erről beszélni, ahogy én sem mertem az elején. De mivel akkor már jártam és azóta is járok légzésterapeutához, megtanultam, csak akkor lehetek boldog én, Rubint Réka, ha nem Schobert Rékaként, nem Schobert Norbi feleségeként, nem Schobert Norbertnéként élek. Ha elmész vidékre, meg lehet nézni: ha megkérdek valakit egy fellépés után, hogyan írjam alá a dedikáló kártyát, azt mondja, »Kovács Béláné«. Én meg kérdezem: de neked nincs saját neved? »Kovács Béláné!«. De mondom, keresztnevet szeretnék! „Ja, Erzsike, Timi…” – ezt csak azért mondom, hogy mindenki értse, hogy én, onnantól kezdve, hogy Kiss Tímeaként feleségül megyek Kovács Bélához, megszűntem létezni. Onnantól Kovács Béláné vagyok, aki főz, mos, takarít, gyereket szül, nevel. Ez nem biztos, hogy Kovács Béla hibája, csak lehet, ő is ezt a mintát hozta. Meg Kiss Tímea is. Ez a két minta gyönyörűen összeér, és csinálják ugyanazt, ami volt.”

– mondta.

Rubint Réka a saját családjából hozott példával is alátámasztotta meglátását:

„Édesanyámmal beszélgettem erről, és ő azután is Rubint Imréné maradt, miután apukám elment, mert másik házassága lett. Majd visszajött, anyukám abban a 16 évben is Rubint Imréné volt, és amikor meghalt, akkor is. Amikor ezt láttam, bennem egy világ omlott össze és egyvalami kikristályosodott: soha nem akarok ebben a függőségi viszonyban lenni! A Norbiban is megvolt ez a minta, hogy ő a családfenntartó, te legyél az, aki megszüli, felneveli, itt van, stb. És akartam is ezt, de szerettem volna Rubint Réka maradni, aki nem fél attól, hogy egyszer úgy jár, mint az anyukája.”

A 24.hu által Facebookon közzétett cikk alatt ezt követően elszabadultak az indulatok és csak úgy záporoztak a kommentek, a többség pedig kikérte magának, hogy ő megszűnt volna önálló, boldog nőként létezni a házasságában.

"Mondja ezt az, akinek bejárónője van, akit nyaraláskor is visz magával, hogy legyen aki a gyerekre vigyázzon, aki kirakat életét él, s akit a férje is megcsalt. Igazán mélyenszántó gondolatok ezek, köszönjük, kedves Réka eme bölcs meglátást."

"Én élvezem az anya, nagymama szerepet "né-ként", 44 éve a személyiségem is megmaradt, sütök, főzök és 45 évet munkában is töltöttem, sőt a közéletben is részt veszek. Nem cserélném el vele az életem."

"Mert az anyák családösszetartók, nem celebek vagy hullócsillagok!"

"Szerintem pedig az a probléma, hogy a felkapaszkodott senkik élnek a nem felkapaszkodott nem senkik pénzéből."

"40 éve élek házasságban, mindig szabad voltam, soha nem volt fakanál fóbiám, viszont isteni ételeket teszek a családom asztalára. Mindenki önmaga válassza meg, hogyan él. Az én tapasztalatom a 62 év alatt: az, hogy sok a boldogtalan, karrierista nő, aki éjjel a párnába sír és nappal kőkemény, mint a beton. Saját döntése minden nőnek, ami hosszú évek múltán igazolódik be, jól döntött vagy sem."

Olyanok is akadtak azért, akik Rubint Réka pártját fogták és azon a véleményen vannak, a közismert fitneszedzőnek igaza van:

"Nem kedvelem a házaspárt, de azt gondolom, fontos dologra hívta fel a figyelmet. A nők személyisege eltűnik, megkopik a gyerekszülést követően... Segítség nélkül nehéz újradefiniálni és megtalálni önmagát a sok feladat közt."

"Igaza van teljesen! Sosem szabad oda eljutni, hogy egy nő a pasitól függjön. Sem lelkileg, sem anyagilag. Mert ha lelép a pasi, egyedül hogy àll meg a lábán?"

"Ebben amúgy teljesen igaza van. Engem is kiver a víz a "Kiss Béláné, azaz KissBéláé " vagyok jelenségtől. Valamennyi függetlenség kell, hogy maradjon. És igen, sok nő elfelejti, hogy ki is ő, mit is szeret, milyen a személyisége, mik az álmai. Egyensúly kell mindenben!"

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás