promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra lesújtott a Titanic átka
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Titanic átka egy magáncég tengeralattjáróját érhette, a baleset a kanadai Új-Fundlandnál történt. 

Aki hisz a számmisztikában, azt aligha fogja meglepni, hogy a Titanic tragédiáját követően 111 évvel később újabb drámai események játszódhattak le az Atlanti-óceán észak-keleti felében, a kanadai Új-Fundland partjaihoz "közel". A közel ugyanis viszonyítás kérdése, lévén a hatalmas óceán tekintetében körülbelül 900 kilométerre veszett nyoma egy turistákat szállító tengeralattjárónak. A hírek szerint a könnyűvázas, karbonszálas elemekből álló merülőhajó nem más hová tartott, mint a legendás Titanic két óriási darabból álló roncsához. Mint ismert, az egykori kolosszális tengerjáró 1912-ben süllyedt el, szinte biztosan egy jégheggyel való "találkozást" követően. Darabjai pedig azóta is az óeán fenekén csücsülnek. 

A Titanic tragédiája a mérete miatt is megtépázta a tengeri utazásba vetett bizalmat, mintegy meggyorsítva a repülés fejlődését. Mindazonáltal sokáig csak a drámai eseményeket átélők szavai maradtak fenn az utókornak. A roncsokat ugyanis mélyen elnyelte az Atlanti-óceán fagyos vize, és csak évtizedekkel később került sor az újrafelfedezésre. 1985-ben sikerült megtalálni, a két nagyobb darabra szakadt roncsot. A két fél egymástól körülbelül 800 méteres távolságban pihent az óceán fenekén. Ez komoly löketet adott a kíváncsiskodóknak, főleg a nagyszerű kalandor és filmes alkotó, James Cameron munkásságának köszönhetően. Ugyanis az Alien-, és a Terminátor-franchise-ok atyaúristene hatalmas fába vágta a fejszéjét: a 90-es évek közepén filmet forgatott a Titanic elsüllyedéséről. A kíméletlen kritikai és pénzügyi sikert követően a hajó legendája és híre minden korábbinál nagyobbra növekedett. Az embereket, főleg a tehetőseket egyetlen álom vezérelte: ők is követeltek egy kicsit a kísérteties múlt darabjaiból. 

Ha másként nem, hát egy élmény hatásán keresztül. Immár hosszú évek óta lehetséges merülőhajókkal túrákon részt venni, és így megtekinteni a tengeri erózió miatt lassú, de folyamatosan gyorsuló halált elszenvedő maradványokat. A roncs fémszerkezete el fog pusztulni, így évről évre egyre nagyobb üzlet a turisták eljuttatása a hajóhoz. Most azonban homokszem csúszhatott a gépezetbe. Ugyanis az egyik, itt érdekelt cég fentebb emlegetett tengeralattjárója eltűnt a Titanic környékén. Arról egyelőre a hatóságok sem tudnak, hogy voltak-e utasok a fedélzeten, és, ha igen, akkor mennyien. Egyelőre zajlanak a kutatási és mentési munkálatok, azonban már fél napja nem érkeztek pozitív hírek az esetről, így félő, hogy a Titanic átka lecsaphatott egy tengeralattjáró baleset alkalmával. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás