promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vérfagyasztó, ahogyan megjósolták a Titanic elsüllyedését a múltban – továbbra sem találtak magyarázatot az esetre
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Titanic alternatív változatába bele lehetne tenni, ahogyan Leonardo DiCaprio a hajó elsüllyedéséről olvassa ezt a könyvet.

A Titanic történetét valóban senkinek sem kell bemutatni, főleg az ikonikus film miatt. James Cameron alkotása klasszikus blockbuster, amivel a rendező bebizonyította, hogy bármilyen műfajból ki tudja passzírozni a maximumot. A félelmetes anyagi siker mellett a Titanic 11 Oscar, és 4 Golden Globe-díjat vihetett haza.

Leonardo DiCaprio és Kate Winslet karrierjén is nagyot dobott az alkotás, ami mindenkit el tudott varázsolni. Képzeljünk el egy alternatív változatot, amiben DiCaprio vagy éppen Winslet karaktere egy olyan könyvet olvasgat a Titanicon, ami előre leírja, hogy az miképp fog jéghegynek ütközni, majd elsüllyedni. Ez bizony megtörténhetett volna a valóságban.

Az RMS Titanic ugyebár 1912. április 14-én süllyedt el az Atlanti-óceán mélyére. Sok misztikum lengi körül a luxushajó katasztrófáját, de köztük az egyik legjelentősebb egy kisregény, ami 1898-ban jelent meg.

Az író, Morgan Robertson nem is gondolta, hogy a Titán végzete című könyvének később mekkora jelentősége lesz. A vérfagyasztó az egészben, hogy néhány részlettől eltekintve, a történet gyakorlatilag a Titanic elsüllyedését írja le, ráadásul még a hajók neve is egyezik.

Nem olyan rég a ButterFly eFFeCT nevezetű YouTube csatorna is foglalkozott ezzel a misztikus egybeeséssel. A Titán a világ legnagyobb hajója volt, elsüllyeszthetetlennek tartották, és mind a két hajó vesztét egy jéghegy okozta. Ha ez nem lett volna elég, a problémát az okozta a kitalált Titán, valamint a valós Titanic fedélzetén is, hogy nem volt elég mentőcsónak minden ember részére.

A lenti videóban a technikai paramétereket is egyeztetik, amikben szintén elég kevés az eltérés. A Titán például 800 láb hosszú, míg a Titanic 882. Az szintén hátborzongató, hogy mind a két hajó orrának jobb oldalát érte a sérülés, és mind a kettő az Atlanti-óceán északi részén süllyedt el.

Az összeesküvés-elmélet hívők úgy gondolják, hogy a könyv írójának látomása lehetett, és valamiért előre látta a Titanic végzetét, és ezt megírta regényben. Morgan Robertson fantáziája anno elszabadult, de tényleg kísérteties, hogy szinte ugyanezek történtek meg 14 évvel később a valóságban.

Lehet az író még a dátumot is látta a fejében, mivel a Titán ugyanúgy áprilisban süllyedt el 400 tengeri mérföldre Új-Fundlandtól, mint a Titanic. Robertson később el is mondta, hogy ő nem jós, csak egy szimpla író, aki remekül ért a hajókhoz.

Mindenesetre sokan viccesnek tartották volna, ha James Cameron forgat egy alternatív kivágott jelentet a Titanichoz, amiben Leonardo DiCaprio pont A Titán végzetét olvasgatja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás