promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kincset találtak a Titanic roncsai között, 111 éve pihen az óceán mélyén az elképesztően értékes ékszer
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még mindig tud új meglepetéseket okozni a Titanic.

Minden idők egyik legnagyobb, leghíresebb katasztrófája volt, mikor 1912. április 15-én jéghegynek ütközött, majd elsüllyedt a Titanic. Több, mint 1500 ember veszett oda a balesetben, ami máig foglalkoztatja az embereket. James Cameron 1997-ben csinált is az események alapján egy hatalmas filmet, ami csak tovább építette a mítoszt, ami a szerencsétlenül járt hajót övezi már 111 éve.

Nemrég egy Magellan nevű cég lement a Titanic 1985-ben felfedezett roncsaihoz, amik az Atlanti-óceán mélyén fekszenek, és egészen különleges, új felvételeket készített róluk. A részletgazdag, 3D-s anyag (ami a cikkünk vezérképe is) pillanatok alatt körbejárta a világhálót, hiszen így még sosem láthattuk a tragikus sorsú hajót – ami úgy tűnik, hogy még most is hihetetlen titkokat rejt.

Olyasmire bukkantak a Magellan kutatói a Titanic roncsai között, amire senki sem számított.

A szakemberek találtak egy rendkívül értékes és különleges nyakláncot, amin egy őscápa foga lóg, és szinte teljesen aranyból készítették. Az értékes leletet sajnos egyelőre nem tudják felhozni a felszínre, de elhatározták, hogy megkeresik a jogos tulajdonosát, örökösét – ehhez régi képeket, dokumentumokat használnak, hátha azokon látni lehet, hogy kihez tartozik a meglelt ékszer.

Egészen hihetetlen, hogy 111 éve pihen az óceán mélyén érintetlenül ez a speciális nyaklánc, és csak most sikerült felfedezni. Ennek köszönhetően újból a figyelem középpontjába került a Titanic, az emberek pedig izgatottan várják, hátha a Magellan megint talál valamit, ami hasonlóan érdekfeszítő.

Itt lehet megtekinteni a Titanic roncsai között talált nyakláncról készített riportot, amiben elárulják, hogy nem arról az ékszerről van szó, amit James Cameron filmjében Rose bedob a vízbe:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás