promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt Nógrád megyében nem akarják megfizetni a becsületes dolgozó embert - A tanácsadó válaszol
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Olvasónk jól iskolázott szakmunkás, aki büszke a megszerzett végzettségeire, azonban a munkakereséssel nehézségei adódtak. Mit lehet tenni, ha alig találunk állást és abból is csak alulfizetett pozíciókat?

Tisztelt Szerkeksztőség!

A segítségét szeretném kérni! Közel 4 hónapja, hogy elveszítettem a munkahelyemet, s azóta több
állásinterjún is voltam már. Sajnos itt Nógrád megyében nem akarják megfizetni a becsületes
dolgozó embert!

A problémám a következő:

Gépésztechnikus-Villanyszerelő ... és még 3 szakmám van, de nem
akarok gyárban 12 órázni, 3 műszakban járni....

Keresnék egyműszakos karbantartói-villanyszerelői munkát, ahol
megfizetnek, Nettó 400.000Eft ami szerintem már elfogadható fizetés!

Ajánlottak már Nettó: 200.000eft-ot villanyszerelőként??? Én
mondtam akkor inkább maradok munkanélküli!

Miért nem fizetik meg a szakmunkát?

Mit tehetnék? Várom a tanácsait!

Nap mint nap több helyre is küldök Önéletrajzokat, folyanatosan
böngészem a portálokat...

Lassan már beleőrülök.... ott tartok, hogy írok CV-t, hogy 8állt.
Vegzettségem van, s úgy keresek munkát!

Köszönettel: Egy elkeseredett ember!

Kedves Olvasónk!

Először is köszönöm, hogy megtiszteltél a bizalmaddal és gratulálok a bátorságodhoz, hogy írtál nekünk.

Nagyon fontos, hogy bármennyire is el vagy keseredve, ne hagyd abba a keresgélést. Arra nem tértél ki a leveledben, hogy a költözés opció lehet-e neked, így abban segítek, hogy a lakóhelyeden, Nógrádban hogyan tudnál elhelyezkedni.

Azt, hogy mennyit tanultál ne szégyelld és eszedbe se jusson letagadni a meglévő szakmáidat, legyél büszke magadra és meg fogod találni azt a munkahelyet, ahol értékelik a képzettségedet.

Néhány gyakorlati tanácsot is adok, ami segítheti a sikeres elheyezkedésedet:

Fontos, hogy minden nap, akár naponta kétszer is, böngész át az álláshirdetési portálokat. Nem feltétlenül kell csak a legismertebbeket. Azt javasolnám, hogy írd be a Google keresőjébe, hogy "villanyszerelő állások" és az első két három oldalon kidobott álláskereső oldalakat mindet nézd végig. Amelyiknek pedig szimpatikus a kínálata, azt mentsd el és nézd meg a következő napokon is. A nagy, ismert oldalakon gyakran drága a hirdetés, így kisebb cégek kevésbé ismeretlen oldalakon keresnek munkaerőt.

Lépj be Facebook csoportokba, amik a közeledben vannak. Ezt a Facebook keresőjébe tudod beírni a következő módon: nógrád megye állás, állások nógrád megye, egy idő után pedig javasolni fogja neked a hasonló csoportokat.

Miután ezekbe bekerültél figyeld a hirdetéseket, de adhatsz fel te is sajátot. Amint megjelenik egy szimpatikus, rögtön írj, sok helyen nincs jelentkezési határidő, hanem folyamatos kiválasztás van, lehetséges, hogyha holnap írsz már késő.

Amikor saját hirdetést adsz fel, akkor tüntess fel minden fontos információt és figyelj a helyesírásra: mióta vagy a szakmában, mihez értesz, hol keresel munkát és nyugodtan írd ki, hogy mennyit szeretnél keresni. Ne csak arra hegyezd ki a szöveget, hogy te mit szeretnél, hanem az is világos legyen belőle, hogy te mit tudsz adni a leendő munkáltatódnak.

Nézd meg a környékbeli cégeket és amelyikről azt gondolod, hogy szükség lehet ott a munkádra, azoknak írj nyugodtan üzenetet, akkor is, ha nem keresnek épp munkaerőt. Lehetséges, hogy mégis, csak eddig nem tették ki a hirdetést, vagy bővítést terveznek. Ezzel beelőzöd a versenytársaidat.

Elképzelhető az is, hogy két helyen részmunkaidőben előbb összejön a vágyott összeg, így ezeket az opciókat is érdemes végigböngészned, valamint végiggondolnod, hogy egy nap akát két cégnél is dolgozhatsz 2x4 órában. Ez a cégnek is megéri, hisz nem kell egy teljes állásos embert megfizetnie, azonban így te több helyre is be tudsz dolgozni, több lábon tudsz állni.

Érdemes lehet elgondolkoznod a vállalkozói létformán is, amennyiben ez is opció, azzal igencsak kitágulnak a lehetőségeid, viszont az ügyfélszerzés kicsit más metódus alapján zajlik, mint az állásjelentkezés.

Remélem, hogy sikerül megtalálnod azt a munkahelyet ahol megbecsülnek és megkapod az általad (teljesen jogosan) elvárt összeget.

Amennyiben neked is bármilyen  problémád vagy elakadásod van, esetleg tanácsot szeretnél, vagy csak azt, hogy valaki meghallgasson, akkor írj nekünk az info@promotions.hu címre és segítek neked!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás