promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hónapok óta nem találok munkát, már nagyon el vagyok keseredve - A tanácsadó válaszol
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha az ember elveszíti a munkáját, akkor gyakran azt érzi, mintha kihúzták volna a lába alól a talajt. Ez az érzés teljesen normális, azonban mint minden veszteségnél, egy idő után tovább kell haladni. Lássuk mit lehet tenni, ha ez a továbblépés nem sikerül.

Kedves Szerkesztőség!

Az a prolémám, hogy egyszerűen nem találok munkát. Vidéken élek, eleve kevesebb a lehetőség, azokat is nagyon hamar betöltik. Logisztikai végzettségem van, de bármi más is érdekelne már lassan, annyi, hogy gyárba nem szeretnék elmenni 12 órázni. Már teljes stresszben vagyok, semmilyen tartalékom nincs, a szüleim segítettek ki. Mit csináljak? Nem szeretnék éhen halni és hazaköltözni sem.

Kedves Levélíró!

Köszönöm a bátorságod, hogy írtál nekünk. Elhiszem és megértem, hogy a helyzeted nagyon elkeserítőnek tűnhet a számodra. A legtöbb, amit most tenni tudsz, hogy megpróbálsz érzelmileg kívül helyeződni és logikusan, ésszerűen végiggondolni merre tovább. Ebben fogok most neked segíteni.

Először is: Igen keresett szakmád van, sok cégnél van rá szükség. Amennyiben helyben nem találsz elég szabad pozíciót, akkor érdemes átgondolnod a távmunka lehetőségét, esetleg amennyiben nem vagy helyhez kötve, akkor akár a költözését is.

Alakíts ki egy napi rutint: Minden reggel nézd végig az álláskereső portálokat, többet is. Lépj be munkakereséssel foglalkozó Facebook csoportokba, posztold ki szépen, választékosan megfogalmazva, hogy munkát keresel, illetve a kint lévő hirdetésekre is aktívan jelentkezz. Fontos, hogyha nincs is már motivációd a kudarcélmények miatt, ezt akkor se hagyd abba, naponta küldj ki több önéletrajzot.

Ehhez kapcsolódik a következő pont: frissítsd fel az önéletrajzod és írj egy választékosan megfogalmazott kísérőlevelet mellé. Ezt sokan kihagyják, pedig hihetetlenül megnöveli az esélyeidet a kiválasztásnál. Amennyiben több pozíció is érdekel, akkor több ilyet is írj meg és mindig az aktuálisat küldd el.

Ha esetleg van a közeledben olyan cég, aki szimpatikus, de éppen nincs nyitott pozíciójuk, akkor is küldhetsz nekik jelentkezést. Elképzelhető, hogy pont lesz üresedés, de az is, hogy annyira megtetszik nekik amit magadról írtál, hogy létszámot bővítenek.

A munkakeresés nagyon melós tevékenység, nem szabad belőle kispórolni az energiát, mert biztosan meg fog térülni, ha valóban tudatosan és szorgalmasan csinálod.

Remélem, hogy hamarosan megtalálod álmaid munkáját és rendeződnek a dolgaid, sok szerencsét és kitartást kívánok!

Ha neked is bármilyen problémád, vagy kérdésed, elakadásod van, akkor írj nekem az info@promotions.hu címre és segítek neked.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás