promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Mit lehet tenni a krónikus félrelépéssel és gázlángozással? - Tanácsadónk válaszol olvasónk kétségbeesett levelére

Mit lehet tenni a krónikus félrelépéssel és gázlángozással? - Tanácsadónk válaszol olvasónk kétségbeesett levelére

Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc

Egy bátor olvasónk beavatott minket zűrzavaros magánéletébe és tanácsot kért. Mi pedig igyekszünk neki segíteni, reméljük, hogy megfogadja a javaslatunkat, hogy olyan boldog élete legyen, amilyet érdemel.

Jó napot!
53 eves no vagyok. 18 evesen 4 ev egyuttjaras utan hozzamentem a baratomhoz o 20 eves volt. Mindjart teherbe estem a fiammal. Nehez terhesseg volt es a fiam 8 honapra szultem meg es elotte 3 honapot korhazban fekudtem. A ferjem mindig dolgozott,elhanyagolt,nem segitett az otthoni munkaban sem. Gyanakodtam,lehet megcsal mert penzt sem adott soha haza,es lefurdott elment otthonrol. Szamtalanszor hajnalba jott haza.
A kocsijaba talaltam jeleket,hogy vkikkel volt (hajszalak többféle színű,hasznalt ondos zsebkendő). Tabletta mellett teherbe estem tole a masodik gyerekkel.
Annyira fajult ez az egesz hogy semmit nem segitett otthon telen nekem kellett a fat is behordanom terhesen,o mindig uton volt.
Egyik alkalmazottja meregbol mert nem kapta meg a munkaberet,elmondta pesten mindig kuplerajba jar a ferjem. A vege az lett,hogy hat honapos terhesen elhagytam ot,de ugy hogy a hazbol egy nap alatt kipakoltak az emberek a bútorokat,mindenemet es a szuloi hazba koltoztem kisgyerekestol,terhesen.
Ujra ket honapig korhazba kellett befekudnom ezutan,kisfiam anyukam gondozta addig. Ferjem rogton noket vitt az ures hazba,mindenki rola pletykalt.
Kiderultek hogy mindenkivel "dugott",kevesebb volt az a kornyekbeli no akivel nem volt ugye. Elozetesbe helyeztek vmi ugy miatt. A masodik gyermek feleves volt, amikor rendorok jottek es kerdeztek tudom e hol a ferjem. Kiderult megszokott . Ezutan jott a remalom.
Orszagosan szerepelt a hirekbe,lemondtak miatta a rendorsegi vezetok a gyorskocsi utcaba,rendorok voltak a haz korul hatha megjelenik. Nem kaptak el. Amszterdambol irt kepeslapot. Ez tortent 1993-ban. 1995 tol lett baratom ,visszakoltoztem a hazunkba amit elhagytam. Adossagait fizettem,magamra vallaltam,ne arverezzek el a hazat. Elvaltam kozben a ferjemtol,ugy hogy ugyved kepviselte a valoperen. Ket eve volt eltunve amikor hallottam kulfoldon gyereke szuletett egy orosz nemet oregebb asszonytol. 1993-tol 2019-ig nem tudtam hol van pontosan a ferjem. Helyileg. Kulfoldre koltoztem az elettarsammal es a fiammal 2012-be. Hallottam ott el a kornyeken de sose talalkoztunk. 2019 ev vegen ramirt valaki,hogy egy regi ismeros beszelni akar velem. A volt ferjem volt az,elkezdtunk titokban talalkozni. Azt mondta mindig engem szeretett,azt hitte nekem jo ezzel a ferfival akivel elek,azert nem kereste velunk a kapcsolatot sem. Amit dolgozott,minden amit vett,az asszony nevére vette,neki semmi sincs a neven(kb 700ezer euros haz is tobbek kozt) Azt mondta kozos tartozasuk van es azt kell fizetnie. Soha egy cent penzt sem adott tovabbra sem,ugyanigy mint reg. Azt hallottam rola hogy k*rvazik nagyon itt is az oreg partnere mellett,350 not vallott be. Hallottam k*ros pityunak becezik az emberek. A szex koztunk erdekes volt a kezdetektol. Azt mondta,velem szepen akarja. Heti kb egyszer volt velem. Azt mondta nem a szex a minden. Mindent be akar potolni,amit elmulasztott velem ,velunk. A lanyunkat o vezette oltarhoz. Azota szuletett unokank . O nonstop eljar vhova dolgozni,amibol sosem latok egy centet sem. Ezt ugy ertem folyamatosan a hetvegen is. En nagyon csalodott vagyok,mar. Jo ideje havi ha egyszer elunk nemi eletet,sokat mondok. O neki minden reggel van 55 evesen merevedese,azzal nincs gond,csak ugy erzem engem nem akar. Hazajon kompjuterezik ejjel 11-ig es utana jon aludni,amikor mar en alszom felig. Mindig megolel este,hogy milyen jo erzes es ennyi. Azt mondja a szex nem minden. Szerintem nem mond semmiben igazat. Viszont a kislany unokaja imadja. Azert probalok kitartani mellette. Lehet hogy beteg? Agyilag? Vannak ilyen hisztirohamai is. Azonkivul narcisztikusnak tunik. Szoval beteg lehet pszihesen. Sok reszletet kihagytam,igy is hosszu volt a bevezető. Erdekes,mert minden anyajegyemre emlekezett,hol vannak. Azt mondja en vagyok szamara az idealis,stb. En megis elhanyagoltnak,becsapottnak erzem magam. Gondolom,azt fogjak tanacsolni hogy hagyjam el.
Koszonom válaszukat!

Kedves Levélíró!

Először is gratulálok a bátorságodhoz, hogy mertél segítséget kérni és elmesélni ezt a nagyon személyes és privát történetet. Az életed szemmel láthatóan nem volt egyszerű emellett a férfi mellett. A helyzetedből való elmozdulást több dolog is nehezíti: a velünk történt dolgokat rémesen nehéz objektíven szemlélni, nem látjuk magunkat kívülről, sokszor elvakítanak bennünket az érzelmek.

Erre egyébként egy tökéletes és gyors segítség lehet, ha visszaolvasod az általad írt levelet és megpróbálod azt úgy nézni, mintha nem veled történt volna. Mi lenne róla a véleményed? Mit gondolnál a benne szereplő férfiról és a nőről és az ő viselkedésükről?

A másik, ami sokszor nehezíti a továbblépést, az, hogy egy bizonyos befektetett energiamennyiség után már csak dacból sem akarunk továbbállni, hiszen ha már ennyi energiát beleöltünk valamibe, akkor egyszerűen eredményt akarunk, valami bizonyítékot arra, hogy megérte. Rettenető nehéz ezt megtörni, de emberileg így vagyunk kódolva, nem a te gyengeséged ez.

A megcsalásra, ilyen mennyiségben sajnos semmilyen mentség nincsen, de nyilván erre te is rájöttél, nem is mentegeted őt a leveledben, tényszerűen írsz erről.

Azt azonban kiemelted, hogy a lányod és az unokád imádja őt. Azt tudnod kell, hogy amennyiben ti megszűntök párként funkcionálni, ezek a családi kapcsolatok ugyanúgy fennmaradhatnak, a jó viszony és a gyakori találkozásoknak nem kell megszűnniük, emiatt nem kell mellette kitartanod.

Mivel nem vagyok okleveles pszichiáter/pszichológus, így arra a kérdésedre, hogy mentális betegséggel rendelkezik-e, nem adhatok konkrét választ, de amennyiben ilyenre gyanakszol, akkor mindenképpen javasolj neki egy kivizsgálást. Azonban azt tudnod kell, hogy a nárcizmusra egyik gyakori tünete az úgynevezett "gázlángozás" jelensége, mely a másik édes visszacsalogatásáról szól, mindenféle szép ígérettel, azonban konkrét változás nélkül.

Mindezek mellett látszik, hogy fontos része az életednek, azonban önmagad boldogsága az első, nem mellesleg pedig követendő példát kell(ene) mutatnod a gyermekeidnek, unokádnak is. Nem szeretnéd, ha a lányoddal így viselkedne valaki, ugye? Szemmel láthatóan mindig megteremtetted magadnak az anyagi és az érzelmi biztonságot, nem függsz ettől a férfitól materiális szintén, érzelmi síkon vagy képtelen az elszakadásra.

Ha nem szeretnéd elhagyni, akkor neki kellene megváltoznia, erre azonban rengeteg lehetőséget hagytál neki és szemmel láthatóan sosem élt ezzel. Tudod, szerethet ám téged úgy is, hogy közben nem képes boldoggá tenni, a kettő nem zárja ki egymást.

Elképesztően amibivalens érzések lehetnek benned a gyakori félrelépés és a kielégítetlenség, valamint a közöttetek lévő gyér intimitás miatt, ezt is nagyon nehéz feldolgozni, nagyon fontos az, hogy a másik szemében kívánatosnak lássuk magunkat.

Én azt gondolom, hogy ez a férfi szépen lassan elfarigcsálja az életedet, kiveszi belőle, ami kell neki, amit szeretne, vissza azonban már nem tölt semmit és egyedül kell a víz felszínén maradnod, úgy, hogy közben ő húz lefele a mélybe. Egy kapcsolat csak akkor működik, ha vagy mindketten saját magatokért feleltek, vagy te az ő, ő pedig a te jólétedet helyezi előtérbe és így jön ki a két félre eső egyenlő rész.

53 évesen még gyakorlatilag előtted az egész élet és ritka az olyan nő, aki ennyire önálló tud lenni, hidd el. Legyél büszke arra, hogy eddig kitartottál, legyél büszke arra, amit te bele tudtál ebbe tenni és legyél büszke arra is, hogy egyszer képes leszel ezt elengedni és továbblépni, mert neked itt semmi szégyellnivalód nincs. Ha szeretnéd, akkor maradhat az életed része, azonban nem szabad neki többet adnod magadból és ezt felé is korrekten le kell kommunikálnod.

Remélem tudtam segíteni és bízom benne, hogy meghozod a helyes döntést.

Amennyiben neked is lenne bármilyen hasonló problémád, tanácsot szeretnél, vagy csak elakadtál, akkor írj nekünk az info@promotions.hu címre, ahol személyre szabott választ kapsz a kérdésedre.