promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A párom állandóan a súlyomon gúnyolódik, mit tegyek, hogy abbahagyja? - Tanácsadónk válaszol
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sziasztok! Szégyellem a problémámat, a családomban sem tudok erről mesélni, mert félek, hogy onnantól rossz véleménnyel lennének a páromról, azonban azt sem szeretném, ha minden úgy folytatódna, ahogy eddig.

Amikor összejöttünk, akkor a 165 centis magasságomhoz egy nagyjából 65 kilós súly társult. Nem voltam dagadt, de nyilván vékonynak sem voltam nevezhető. Telt múlt az idő és sajnos az én hanyagságom miatt, de belekényelmesedtem a kapcsolatba és felszaladt 15 kiló rám. Én tulajdonképpen meg tudtam békélni a helyzettel és egy ideig a párom sem szólt semmit, de elkezdtek megjelenni a mindennapjainkban a gonosz, szurkálódó kis megjegyzések. Először csak megmarkolta a fenekemet, de nem olyan szexi módon, inkább mintha megrázta volna a rajta a zsírt és azt mondta:

,,Van itt anyag babám."

Ezt még nem vettem magamra, gondoltam egy rosszabbul elsült vicc, vagy talán bóknak szánta? De utána ezt még több ilyen kétértelmű odaszúrás követte, egyre direktebbek.

[[cikk1]] 

Amikor ételt rendeltünk, akkor viccesen megkérdezte, hogy rendeljen két adagot vagy kivételesen elég lesz egy? Utána vásárolt magának egy kondibérletet (ő egyébként formában tartja magát, talán ha összesen 1-2 kilót hízhatott, mióta együtt vagyunk) és jeleztem, hogy én is mennék vele, akkor azt válaszolta, hogy

,,Minek szívem? Ott nem tudsz enni. Oda fogyni járnak az emberek."

Ezen már nagyon kiakadtam és kiabálni kezdtem, amire ő visszakozott és azt mondta nem értem a viccet. Azonban azóta is van egy két "poénos" megszólalása és nem tudom hogy állítsam le. Vagy én reagálom túl és engedjem el a fülem mellett?

 Kedves Levélíró!

Először is köszönöm a leveled és kitartást kívánok a mostani helyzetedhez. Rengeteg emberrel megesik, hogy egy kapcsolatban felszalad rá néhány kiló. Ennek lehetnek pozitív és negatív okai is, így ez előfordul mind boldog, mind boldogtalan kapcsolatban. A leveledben azt említed, hogy téged ez nem zavar, ez is teljesen rendben van. A testünkről kialakított kép velünk együtt, akár élethelyzettel összefüggően változik és az, hogy te mit látsz pozitív önképnek egyedül a te dolgod. Így ehhez gratulálok.

Nézzük a párod részét, mert bár első olvasásra úgy tűnhet, a szituáció itt korántsem fekete vagy fehér. Elsőre az lenne a véleményem, hogy őt zavarja a külsődben végbement változás, azonban nincs eszköze arra, hogy ezt elmondja neked és így a leggyerekesebb módon próbál hangot adni a problémájának. Az is valószínű, hogy tudja, nincs rendben ez, ezért is hátrál vissza ha szembesíted a viselkedésével, mentegetőzni kezd, amit ugye akkor teszünk, ha rosszat csináltunk.

Azonban: a megszégyenítés soha nincs rendben, így mindegy mi az oka, ezt nem teheti veled. Azt javaslom, hogy ültesd őt le és tárgyilagosan vázold fel neki a tényeket: rosszul érzed magad a megjegyzései miatt, mivel ő a párod és nektek mindenben támogatni és bátorítani kellene egymást, de ez mástól sem férne bele a te értékrendedbe. Jelezd azt is, hogy megérted, hogy változott a tested, ezután pedig kérd meg, hogy mondja el ő is az érzéseit ezzel kapcsolatban. Akármit mond, ne támadj rá, akkor sem, ha a válasza fáj és neked rosszul esik, mivel ezt biztonságos körülmények között (amit ti ketten teremtettetek meg) joga van neked elmondani. Itt is fontos, hogy kérd meg, ne személyeskedjen, a saját érzéseiről beszéljen, mivel te is csak a sajátjaidról tudsz és ne próbáljatok egymás fejébe belelátni.

Ezután már elindulhat az őszinte kommunikáció. Neki meg kell értenie, hogy magadnak így is tetszel és elégedett vagy, ő pedig nem tehet mást, minthogy elfogadja az új külsődet és továbbra is szeret téged, hiszen emberileg ugyanaz maradtál. Te pedig megkérdezheted, hogy van-e esetleg valami a fogyáson kívül, amivel a kedvében járhatnál.

Amennyiben nektek is akadna bármilyen családi, baráti, párkapcsolati, szexuális jellegű problémátok, akkor azt nyugodtan írjátok meg nekünk az info@promotions.hu email címre és neked is segítünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás