promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem csak az elhízás miatt lehet veszélyes a csokoládé
Borítókép:  PX
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az elhízásnál nagyobb bajokat okozhat a csokoládé. A plusz kilók leadása még a legkisebb probléma ahhoz képest, hogy milyen egyéb károkat tehet szervezetünkben mindenki kedvenc édességfajtája.  

Csoki Télapó napján, csoki karácsonykor, csoki Valentin-napon, csoki mindennap a televízió előtt. Nem is sejtenénk, hogy a csokoládé fogyasztás akár komoly, tartós problémákat okozhat egy egészséges szervezetben. 

Hagyjuk most a hízást. Persze, feljönnek a kilók a csokoládétól – na bumm, ez nem újdonság senkinek. Most sokkal összetettebb dologról van szó, amit jobb a helyén kezelni.  

Mindenekelőtt tisztázzuk, hogy miért is eszünk annyit ebből az édességből! 

A csokoládé hirtelen emeli meg a vércukorszintet, ezzel együtt a szerotoninszint is gyorsan emelkedik, ami az elégedettség érzését kelti.  

Ennyi, nem több. Azért esszük, mert boldoggá tesz, de ahogyan lenni szokott, minden klassz dolognak van hátulütője. Ott vannak például a fogaink. Szuvasodást okoz, a cukor teljesen kikészíti őket, hiába mondják, hogy a magas kakaótartalmúak nem. De, igen! 

Aztán egy tanulmány szerint, az arra hajlamosaknál a csokoládé is okozhat székrekedést. Ez különösen azokra igaz, akik irritábilis bél szindrómában szenvednek. 

Ugyanakkor van, akinél pont az ellenkező hatást váltja ki, és tíz percenként tépi fel a toalett ajtaját. Ez sem normális! 

Előfordulhat az is, hogy valakinél már a meglévő cukor, vagy szív- és érrendszeri problémákat súlyosbíthatja, esetleg elzárja az ereket, az egekbe szökken a vérnyomást. Nekik aztán pláne tilos a csokoládé bármilyen színű, kakaótartalmú, ízű, szagú, vagy halmazállapotú formájának fogyasztása. 

Na jó, talán nekik sem kell teljesen lemondani a csokiról. Nagyobb cégek már minden mentes csokoládékat gyártanak vegánoknak és cukorbetegeknek. Ilyen például a Moofree, a So Free, DiabLo márka, amik ugyan mértékkel, de fogyaszthatók.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás