promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A páromat nem tudom rávenni az orális gyönyörszerzésre - A tanácsadó válaszol
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A párommal néhány hónapja vagyunk együtt és egészen fantasztikusan alakulnak a dolgaink. Ugyanazokat a dolgokat szeretnénk az élettől, ugyanaz az értékrendünk, hasonlóak az anyagi lehetőségeink. Az intim együttléteink is igen meghittek, azonban van valami, amin nem tudok felülemelkedni...

Viszonlag ugyanannyiszor és ugyanúgy szeretjük a szexet, egyikünknek sincsenek különösebb szexuális elhajlásai, legalábbis eddig én azt hittem. Kiderült, hogy tévedtem és a párom szerint én vagyok a gyenge láncszem. Neki teljesen természetes, hogy én örömet okozak neki szájjal, azonban ha ennek a viszonzása szóba kerül, akkor az szerinte undorító és perverz.

Szerintem ez nem így van. Természetesen a szexualitás ezen formája nagyon intim és bensőséges, azonban egy párkapcsolatban szerintem alap és (szinte) elvárt.

Ha próbálok vele erről beszélni, akkor csak vita van és az, hogy ráerőltetem az akartomat. Mondtam, hogy akkor én sem csinálom, de ebbe is belenyugodott, azonban én szeretem csinálni.

Mit lehet ilyen esetben tenni?

Kedves Levélíró!

Először is köszönöm a bátorságodat, hogy írtál nekünk! A helyzeted nem egyszerű. A legtöbb ember nem szívesen beszél a szexualitásról, még a párjával sem, ugyanis gyermekkorunk óta szemérmes viselkedésre vagyunk nevelve, aminek ez egyszerűen nem része, nem illendő.

Azonban bizonyos helyzetekben muszáj erőt vennünk magunkon és megejteni ezt a midkettőtök számára kellemetlen beszélgetést.

Annak, hogy ennyire elzárkózik tőle, valószínűleg oka van. Az általad röviden felvázolt szituáció, miszerint kedves és odaadó, a közös életetek zökkenőmentesen zajlik, kizárja azt, hogy önzőségről beszéljünk, így mindenképpen fel kellene tárni ennek a mély elutasításnak az okát.

Ez azért különösen nehézkes, mert már eleve triggerként (bombaként) működik közöttetek a téma, nehéz róla higgadtan, felnőttként beszélni. Azonban mégis azt javaslom, hogy kezdeményezz egy ilyen beszélgetést. Előre fektessétek le a szabályokat: Ez egy nyílt, biztonságos tér, a másikat nem ítéljük el a véleménye miatt és nem minősítünk. Ehhez pedig mindketten tartsátok magatokat, akkor is, ha nehéz.

Elképzelhető, hogy érte ezzel kapcsolatban rossz tapasztalat, hogy a szex ezen területén nem biztos magában és nem komfortos neki egy ennyire intim szituációban kiadnia magát. Esetleg férfiatlannak érzi, hogy nem tud jó teljesítményt nyújtani és egyszerűbb ezt elodázni, vagy vitát generálni. Amennyiben egy ilyen gát van, azt mindenképpen fel lehet és kell is oldani a jobb kapcsolat érdekében. Amennyiben ez kettőtöknek nem megy, de szeretnétek együtt maradni, akkor párkapcsolati terapeuta bevonását is javaslom. 

Azonban arra is fel kell készülnöd, hogy nincs semmi másról szó, minthogy ő ezt egyszerűen nem szereti. Ebben az esetben ezt el kell fogadnod, hiszen senkire nem kényszeríthetünk rá semmit, amit ő nem szeretne, ezzel ugyanis megölnénk az intimitást, a bizalmat és a biztonságot.

Ha ez a helyzet, akkor át kell gondolnod, hogy tudsz-e a szex ezen formája nélkül élni, vagy esetleg dönthettek úgy, közösen, hogy a barátod is igyekszik kicsit tágítani a látókörét etéren és új dolgokat kipróbálni.

Arról azonban, amit a legtöbb nő ilyenkor gondol, hogy a párja nem kívánja/undorodik tőle biztosan nincs szó, kérlek ezt semmiléppen ne gondold, de neki nyugodtan elmondhatod a beszélgetés részeként, hogy ezeket az érzéseket kelti benned az ő elutasítása.

A lényeg a kommunikáció és a közös kísérletezés, ezek nélkül csak egyre jobban elmérgesedik közöttetek a viszony és nem fogtok megoldást találni a kialakult problémára.

Sok sikert kívánok!

Amennyiben neked is lenne hasonló problémád, valakinek szeretnéd elmesélni, hogy mi nyomaszt, vagy csak tanácsot kérnél, akkor írj nekünk az info@promotions.hu címre és mi válaszolunk a feltett kérdéseidre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás