promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos döntést hozott a Lidl, csak irigykedünk
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagyot gurít a népszerű élelmiszer-áruház Lidl, 1500 új munkahelyet teremtenek az egyre jobb eredmények miatt Nagy-Britanniában.

Míg korábban a brit fogyasztók lojálisabbak voltak a helyi alapítású kiskereskedelmi láncokhoz, addig manapság már egyre inkább áttevődik a hangsúly a külföldi versenyzőkre. Míg a Tesco népszerűsége és elterjedtsége Nagy-Britanniában, addig a többiek egyre inkább háttérbe szorulnak. Ez pedig elsősorban a két német szupervállalatnak, vagyis az Aldinak és a Lidlnek köszönhető. Terjeszkedésük pedig a hírek szerint egyenesen megállíthatatlan, lévén az még egy jelenleg is tartó folyamat.

A Lidl a saját kommunikációja szerint azért döntött a további bővülés mellett, hogy képesek legyenek a fenntartható növekedésükre. A hírek pedig arról szólnak, hogy nem csak holmi új boltnyitásokról van szó, hanem egy teljesen új elosztó-központra és raktárra is szükségük lesz. A diszkont lánc számára ez már a tizennegyedik ilyen típusú egységük lenne. A bejelentés szerint ez a bizonyos raktár Leeds városában vagy annak agglomerációjában fog felépülni, amint megkapják a megfelelő engedélyeket. Az új központra pedig azért lesz szükség, mert száznál is több új üzletet akarnak megnyitni a németek.

A Lidl jelenleg körülbelül 960 bolttal rendelkezik Nagy-Britanniában, ezt a számot szeretnék feltornászni 1100-ra. Ezzel kapcsolatban pedig a dolgozói létszám bővítéséről is beszélt a cég Egyesült Királyságbeli leányvállalatának vezérigazgatója, Ryan Mcdonnell:

„Mind az 1500 új állás állandó lesz, de lesz közte részmunkaidős is. A kezdő kereset pedig 11 font lesz óránként. A Lidl iránti kereslet sosem volt nagyobb, mivel minden üzletben jelentős megtakarításokat érhetnek el az emberek anélkül, hogy a minőséget veszélyeztetnék. Sikerünk a kollégák elképesztő munkáján múlik, és 2023-ban további ezreket üdvözölhetünk."

- büszkélkedett az illetékes vezető.

Érdekesség, hogy hazánk valamivel kevesebb, mint 10 millió lakosát 197 Lidl áruház, illetve 4 elosztó-központ igyekszik kiszolgálni. Továbbá érdemes megemlíteni, hogy a német áruházlánc 2004. óta van jelen hazánkban is, és boltonként 50 ezer embert látnak el átlagosan élelmiszerrel, míg ez a szám briteknél majdnem 70 ezret tesz ki egy üzletre vetítve.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás