promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas, nem várt fordulat Lagzi Lajcsi ügyében
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nagybeteg magyar trombitás, Galambos Lajos sorsa a börtön és a hazatérés között billeg.

Hosszú esztendők jogi csatározásai után is képtelen valójában belenyugodni a sorsába Galambos Lajos. A veterán trombita-művészért egykor egy egész ország rajongott, ám az általa elkövetett bűncselekmények súlya alatt rengeteg ember szimpátiáját elvesztette. A Dáridó egykori sztárja és producere továbbra sem tekinthető kisemmizett embernek, ugyanis komoly vagyonnal bír, bár a hírek szerint ennek nagy részét már átíratta a gyermekeire, illetve volt feleségére, Boglárkára.

Lagzi Lajcsinak az ítéletek után idén februárban kellett volna bevonulnia a kecskeméti börtönbe, ám a Bács-Kiskun vármegyei intézetben végül nem jelentkezett a büntetése megkezdésére. Lajos és ügyvédje folyamatosan a zenész egészségi állapotára hivatkozott, mondván a várható vizsgálatai és kezelései miatt nincs olyan állapotban, amely lehetővé tenné életét a hűvösön. Ám mint kiderült a magyarországi büntetés-végrehajtás roppant felkészülten várta Lajcsit, amikor április végén végül valóban beköltözött a baracskai börtönbe. 

Úgy tudjuk, hogy a művész rögtön megpróbálta saját maga intézni a büntetésének a félbeszakítását, ám kérelmezését azonnal lesöpörték az asztalról. Azonban az intézet minden tőle telhetőt megtett a jelek szerint, ugyanis az egészügyi panaszok tömkelegével érkező hírességet több napra a börtönkórházba vitették alapos kivizsgálásra. Itt a korábbi hírek szerint kiderült, hogy Galambos olyan állapotban van, amelynek kezelése a szabadságvesztése alatt is lehetséges a rácson belül. 

A legújabb információk szerint immár Lajcsi ügyvédje is akcióba lendült, és már a büntetés-végrehajtás térfelén pattog a labda. A jogi szakember megindította az eljárást, hogy ügyfele krónikus betegként otthonápolási őrizetbe kerülhessen. Erről pedig így nyilatkozik a hivatalos szerv:

„… azon fogvatartottak számára adhat alternatív lehetőséget a börtön falain kívüli ápolásra, akikről a büntetés-végrehajtási intézet orvosa – szükség esetén szakorvos bevonásával – megállapította, hogy az alapvető szükségleteinek kielégítésére nagyobbrészt vagy teljes mértékben önállóan képtelen, mindennapi életvitelében folyamatos segítségre, ápolásra szorul, és egészségi állapotában meghatározható időn belül érdemi javulás nem várható.”

Könnyen lehet, hogy a folyamatban lévő esemény hatására a nyarat már úgymond szabad lábon töltheti Galambos Lajos. Ez pedig hatalmas és meglepő előrelépés lehet az ügyében, tekintve, hogy az ítélete szerint akár 2026. nyaráig is maradhatna a börtönben. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás