promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kína hihetetlen ötlettel lépett a világuralom felé - titkos építkezés indult
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy magyar videós szerint Kínának nincs esélye a világuralomra, de ez a titkos kutatóbázis még sorsfordító lehet. 

Egyelőre nagyon nehéz behatárolni Kína szerepét, és valós szándékát a jelenlegi világban, amely a 20. század hidegháborús helyzetét és állapotát szeretné ismét felvenni. Úgy, hogy ráadásul a hideg nem világszerte értendő, lévén Ukrajnában meglehetősen forró a helyzet. Az ázsiai szuperhatalomról pedig nem egyértelműen jön le, hogy díjazná a kétpólusúvá váló felállást, lévén az korábban nem tudott tartósan működni. Továbbá a Föld országai és nemzetei mára már egy olyan olvasztótégelyben fonódtak össze, melyben nehéz lenne különválasztani az egyik oldalt a másiktól. 

Természetesen érződnek az ellentétek, és a két vezető erő, vagyis az Egyesült Államok és Oroszország teljesen világosan maga köré akarja gyűjteni a szövetségeseket. Csakhogy a látszólagos barátság helyett Kína nem feltétlenül akar besorolni a világtól egyre inkább elzárkózó (vagy elzárt?) oroszok mögé. Az ázsiaiak inkább vennék fel Vlagyimir Putyin nagy, erős testvérének a szerepét, aki majd közbelép, ha a kistesó Moszkva már nagy bajba kerülne. Egyelőre utóbbi szabadon játszhat a homokozóban, aminek főként Ukrajna hányattatott sorsú népe, továbbá az európai gazdaság látja nagy-nagy kárát. 

Persze Kína nem hagyja el magát, és nézi tétlenül az európai hadszíntéren történő állóháborút és értelmetlen húsdarálót. A kommunista párt ugyanis igyekszik erősíteni világhatalmi státuszát, sőt mit több, akár még a világuralomra is törhetnek. A Sun cikke szerint immár az ötödik, titokzatos "kutatóbázisukat" építik az Antarktiszon. A Déli-sarkon ehhez az állomáshoz már 2018-ban megkezdték a munkálatokat, amit elsősorban a koronavírus-járvány fékezett meg. Ennek persze örültek a nyugati vezetők, akik újfent attól tartanak, hogy Kína csak a kontrollját akarja kiterjeszteni a világban egy ilyen nagyjelentőségű bázis létrehozásával.

Állítólag ez egy olyan központ lehet, ahol a mágneses sajátosságoknak köszönhetően kiugróan feljavulhatnak a kínaiak műholdhasználati képességei.

Bár a hivatalos kommunikáció szerint a kereskedelmi hajózás fejlődéséhez, új útvonalak felfedezéséhez akarnak így hozzájárulni. 

Most az építkezés a körülbelül 5000 négyzetméteres területen ismét fellendült, megalapoztak egy hatalmas főépületnek, elkészült egy stabil helikopter-leszálló. A műholdfelvételek szerint gőzerővel folynak a munkálatok, Hisz Csin-ping elnök jövőre már üzemképes állapotban akarja látni a "kutatóbázist". Ami egyébként a Ross-tenger partján fekszik majd, és alig több, mint 300 kilométerre helyezkedik el a legendás MecMurdo állomástól, amelyet az USA üzemeltet. Ez a legnagyobb emberi közösség az Antarktiszon, több szász épülettel, egyszerre akár ezernél is több kutatót és kisegítő-személyzetet elszállásolva. 

Egyébként lehet, hogy mégsem kell tartanunk Kína legfőbb vezető szerepétől. Erre világított rá a minap a Youtube-on a Tízes lista:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás